18 Лютого 2020
Новини

Чим відрізняється м’ясо «без антибіотиків» та «вирощене без антибіотиків»

Чим відрізняється м’ясо «без антибіотиків» та «вирощене без антибіотиків»

80% світової кількості антибіотиків застосовуються у тваринництві, що є реальною загрозою для здоров'я людини, яку вирішувати необхідно спільно державі, бізнесу та громаді.

Розкладемо по поличках та розкриємо головну різницю між поняттями «Без антибіотиків» та «Вирощено без антибіотиків».

Істина лежить на поверхні. Достатньо перестати давати курці антибіотики за 10 днів до аналізу - і дослідження в лабораторії вже не покаже вмісту цих речовин у курятині. Але натуральною, тим паче справді якісною, вона від цього не стане, та стійкі до антибіотиків бактерії, які загрожують людині – не зникнуть.

Головною загрозою для здоров’я людини є стійкі до антибіотиків бактерії, які з’являються в м’ясі від застосування антибіотиків при вирощуванні тварин. Саме вони викликають зниження імунітету, порушення обміну речовин, алергії, дисбактеріоз, дерматит та інші хвороби, а також антибіотикорезистентність (нечутливість організму до антибіотиків).

Це офіційно підтверджує ВООЗ.

Підкреслимо, що 80% світової кількості антибіотиків застосовуються у тваринництві, що є реальною загрозою, яку вирішувати необхідно спільно державі, бізнесу та громаді.

Чому ж тоді в Україні, за прикладом інших розвинених країн, планують прийняти закон про Ветеренарну медицину, який має обмежити використання антибіотиків у тваринництві? Та цьому протистоїть потужне лобі деяких виробників.

Будьте уважні до інформації, яку бачите. Довіряйте лише фактам та перевіреним джерелам.

Піклуйтесь про своє здоров’я, обираючи продукти, вирощені без антибіотиків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, антибіотики, їжа
В тему