18 Лютого 2020
Новини

Розмови про перемир'я розірвані російськими гаубицями на шматки, – під Золотим триває запеклий бій

Розмови про перемир'я розірвані російськими гаубицями на шматки, – під Золотим триває запеклий бій

Про важку ситуацію на Донбасі, зокрема про бій у Золотому, повідомив Юрій Бутусов.

«Не розуміння обстановки і безпорадність вищого керівництва чітко проявляється саме в такі моменти. Бій в Золотому триває з 5 ранку, ситуація на фронті дуже важка, гуркіт артилерії прекрасно чують жителі Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної, а в Україні тиша, ніхто не турбується в Києві, а за станом на 8.30 немає заяв штабів, офіс президента мовчить, немає позиції головнокомандувача», – ідеться в його дописі.

«Всі бояться щось сказати – адже це означає визнати, що порожні розмови про перемир'я і "спільних патрулі" розірвані російськими гаубицями на шматки. Це виглядає зараз як цілковита безпорадність», – переконаний Бутусов.

«Сьогодні президент повинен проводити в 11.00 засідання РНБО по держоборонзамовлення – сподіваюся, засідання зроблять виїзним, там на ділянці розведення Золоте для цієї роботи найкраща обстановка. В такий момент Верховний головнокомандувач повинен звернутися до нації, і назвати речі своїми іменами. Тому що наслідки російської атаки важкі», – переконаний дописувач.

Згодом з’явилося і повідомлення штабу ООС:

«Сьогодні, зранку 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Окупанти ведуть обстріли по нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Станом на зараз триває бій. Нажаль, внаслідок ворожих обстрілів українські захисники понесли втрати.

Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, дають адекватну відповідь збройним формуванням Російської Федерації, окупантам наноситься вогневе ураження з метою придушення їхньої збройної активності. Втрати противника уточнюються».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, оос
В тему

Останні матеріали