17 Лютого 2020
Новини

Авіакатастрофа в Ірані: у Борисполі відкрили сквер пам'яті жертв (відео)

Авіакатастрофа в Ірані: у Борисполі відкрили сквер пам'яті жертв (відео)

У "Борисполі" на 40 день після авіакатастрофи українського літака під Тегераном заклали сквер пам’яті жертв.

Про це інформує ТСН.

"Це місце в аеропорту "Бориспіль" виникло не випадково. Ми не можемо, як прийнято в усьому світі, в тому місці, де відбулася катастрофа, зробити місце пам’яті. Але ми хочемо, щоб було місце, де наші екіпажі перед вильотом могли б залишити біль у серці, аби виконувати свою роботу на борту, а повернувшись все ще пам’ятати свої товаришів", - заявив очільник "МАУ" Євгеній Дихне.

Так, у Борисполі сьогодні відкрили пам’ятний камінь, згодом навколо нього має з'явитися сквер. 

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України. 

Від самого початку іранці заявили про те, що причиною авіакатастрофи стала технічна несправність літака. Уранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ . В офіційній заяві йдеться про те, що трагедія сталася через "людський фактор". Літак помилково сприйняли за ворожий об'єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. За кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Президент Ірану Хасан Роухані назвав трагедію "непрощенною помилкою" і заявив, що країна продовжить розслідування катастрофи українського літака. Своєю чергою лідер України Володимир Зеленський сказав, що Україна чекає від Ірану повного визнання провини у збитті літака МАУ.

Усі головні тексти про те, що передувало авіакатастрофі, як усе сталося, що про це говорили в Ірані, Україна та західних країнах та чому сталася трагедія можна прочитати за посиланням. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: бориспіль, іран, Україна, авіакатастрофа
В тему