14 Лютого 2020
Новини

Коли поліція почне штрафувати євробляхарів

Коли поліція почне штрафувати євробляхарів

Поліція поки не штрафує власників авто на єврономерах, бо немає доступу до бази митників, де патрульні можуть перевірити, чи порушив водій строки перебування на території України.

Про це повідомили у Telegram-каналі "Auto24".

Штрафні санкції проти водіїв, які не розмитнили свої автомобілі та не зареєстрували їх на території України з подальшим присвоєнням номерів державного зразка, вже вступили в силу. Патрульні почнуть складати на таких порушників адміністративні протоколи та виписувати штрафи, як тільки отримають доступ до інформаційної бази митників.

Нагадаємо, що 1 січня 2020 року набули чинності посилені санкції і штрафи для авто на єврономерах. Закон дозволяє автомобілю з іноземною реєстрацією перебувати в країні 5-10 днів. П'ять - якщо буде перебувати на території однієї області, 10 - двох і більше. Конфіскація авто або 170 тис. грн штрафу - це максимальна міра покарання для власника евробляхи, який ці терміни порушить.

Штрафувати тепер можуть заочно. При цьому протокол про адмінпорушення вважається врученим порушнику, навіть якщо людина не живе за адресою, яку вона вказала. Податківці також відразу повідомлять про порушення в поліцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, штрафи, євробляхи
В тему

Останні матеріали