13 Лютого 2020
Новини

На Волині 13-річному хлопчику відтяло два пальці (фото, відео)

На Волині 13-річному хлопчику відтяло два пальці (фото, відео)

43-річній мешканці Черевахи Маневицького району доправили до лікарні з механічно ампутованим великим пальцем лівої руки.

Наталія Лемещук у відділенні опікового центру відновної хірургії китиці 9-й день. Жінка розповідає, живе у Маневицькому районі в селі Череваха. 4-го лютого сокирою на власному подвір’ї травмувала руку, - інформує Суспільне.UA.

"Я рубала дрова. Десь з годину вже рубала. Секунда діла, дві секунди. Я цього не пам’ятаю. Я дочці сказала: Марина я напевно відрубала палець. Вона зразу в плач. Дивися, кажу, рукавиця висить. Трошки висіло на шкірочці", - каже пацієнтка.

За годину каретою швидкої, жінку доправили до Луцької клінічної лікарні. Тут Наталію чекала бригада медиків. 8-м лікарів, каже завідувач опікового центру Роман Трач, 4 години повертали на місце кістку, нервові закінчення та судини відрубаного пальця. Подібних успішних операцій, каже лікар, на Волині ще не було. Як повертати ампутовані частини кисті, хірурги навчалися в Інституті Шалімова.

"Це є перша вдала реплантація. Ми тільки починаємо, але це є успіх. Перша вдала реплантація - це як перша дитина, переживаємо за все. За функціональний його стан будемо говорити, коли буде реабілітація. Але є впевненість вже в тому, що палець приживлено. Він відновив своє функціонування", - каже завідувач опікового відділення, відновної хірургії китиці Роман Трач.

Зі своєї палати у коридор виходить 13-річний Роман Назарчук. Хлопець став другим пацієнтом, якому луцькі медики провели реплантацію. 8-класник на точильному пристрої втратив 2 пальці правої руки.

"Точив в сусідів заготовку, молотка виточував і хотів зробити візерунок і десь навіть непомітно замотало його і відтяло 2 пальця. Страшно було", - ділиться Роман Назарчук.

Завідувач опікового відділення, відновної хірургії китиці Роман Трач: "Лікар на місці в районі зробив фотографію, перекинув нам. Ми побачили стан того місця куди ми маєм пришити і прийняли рішення що будемо оперувати".

Стан хлопця на 6-й день після операції, каже Роман Трач, лікарі оцінюють як задовільний. Наталія Лемещук, оглядаючи забинтовану руку, каже: готується до виписки і сподівається якнайшвидше повернутися до звичного життя.

Пацієнтка Наталія Лемещук: "Хазяїна немає, я сама працюю, сама дрова рубаю. Сама заготовляю. Дякувати врачам, може буду працювати, не знаю".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, лікарня, Лікарі
В тему

Останні матеріали