11 Лютого 2020
Новини

Від якого штаму грипу померла вихователька з Луцька

Від якого штаму грипу померла вихователька з Луцька

49-річна вихователька одного із дитячих садочків у Луцьку померла від двобічної пневмонії, викликаної ускладненнями після грипу А (Н1) pdm09, з яким жінка намагалась боротися у домашніх умовах – самостійно.

Про це під час оперативної наради, що відбулася сьогодні, 11 лютого, повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін, пише ІА Волинські новини.

Він пригадав, що у Луцьку медики зареєстрували один летальний випадок, що настав унаслідок ускладнень після грипу.

«49-річна жінка померла внаслідок пневмонії, викликаної лабораторно підтвердженим вірусом грипу типу А (Н1) pdm09. У неї було важке ускладнення після грипу – двостороння пневмонія», – зазначив головний медик міста.

Натомість, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що люди повинні знати, до чого призводить нелікування навіть такої простої, на перший погляд, хвороби, як грип.

«Людина намагалась вилікувати грип самостійно. Ми часто думаємо, що саме пройде. Ось і маємо один летальний випадок», – акцентував посадовець.

Нагадаємо, у Маневичах 10-річний хлопчик захворів на пневмонію через свинячий грип. Крім того, за пів місяця в Україні від ускладнень грипу померли п’ятеро осіб. У Дніпрі від грипу померла перша людина – це хлопчик віком 2,5 роки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, грип, смерть
В тему