8 Лютого 2020
Новини

Чим Ватикан може допомогти Україні: Зеленський зустрінеться із Папою Римським

Чим Ватикан може допомогти Україні: Зеленський зустрінеться із Папою Римським

До Ватикану 8 лютого 2020 із офіційним візитом прибув Президент України Володимир Зеленський.

У рамках запланованої зустрічі із Папою Римським Франциском очільник держави говоритиме про мир. Про це повідомляє Офіс президента.

"У рамках візиту передбачена аудієнція глави держави з Його Святістю Папою Франциском", - йдеться у тексті. Коли вона розпочнеться та скільки триватиме – у пресслужбі українського гаранта не уточнили.

Сам президент на своїй сторінці у твітері уточнив, що говоритиме із понтифіком про мир.

"Сьогодні у Ватикані говоритимемо про мир. Мир, якому неодноразово була присвячена молитва Папи Римського Франциска", - йдеться у його твіті.

Окрім цього, Зеленський зустрінеться із державним секретарем Святого Престолу П’єтро Пароліном за участю секретаря з міждержавних відносин Святого Престолу Пола Річарда Галлахера.

Нагадаємо, учора, 7 лютого, президент України Володимир Зеленський розпочав свій офіційний візит до Італії. У Римі він зустрівся з президентом Італії Серджо Матарелло та прем’єр-міністром - Джузеппе Конте. На зустрічі з прем’єром Зеленський обговорив справу бійця Нацгвардії Віталія Марківа, який засуджений в Італії до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотографа під час війни на Донбасі.

 

Водночас колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що «візит Зеленського до Риму є нетривіальним».

«Реальних викликів два. По-перше, пояснити італійцям, що упереджене та політично вмотивоване правосуддя по відношенню до Віталія Марківа шкодить Італії також. Все одно Європейський суд з прав людини прийме об'єктивне рішення, і тоді це рішення буде ганебним для італійського суду. Тому краще знайти спільне рішення зараз. А Віталія Марківа ми будемо захищати до останнього. Те, що відбувається, насправді є російською спецоперацію і її потрібно зупинити.

А друге - було б добре домовитися з Ватиканом про спільний підхід до церковної теми в Україні і те, як Ватикан може допомогти нам щодо окупованих територій: від звільнення політв'язнів та заручників до взаємодії релігійних громад. Та й Папу тут в Україні було б добре побачити, адже центр світового православ'я вже аж ніяк не у Москві. На все інше - від дотримання санкцій до інвестицій - візит радикально не вплине, хоча шанс є. А майбутнє з Італією - гуманітарна і бізнесова співпраця між регіонами та містами. Ось куди насправді слід вкластися», - говорить екс-міністр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, папа римський, володимир зеленський, італія
В тему

Останні матеріали