5 Лютого 2020
Новини

Все про демонтаж Старого ринку в Луцьку (сюжет t1.ua)

Все про демонтаж Старого ринку в Луцьку (сюжет t1.ua)

Епопея навколо старого ринку дісталася гарячої фази. Вночі, 4 лютого розпочали примусовий демонтаж контейнерів, задіяли важку техніку. Нагадаємо, комунальному підприємству «Луцькі ринки» заборонили користуватися земельною ділянкою, на якій розміщено Центральний ринок. Територію мали звільнити ще до 3-го лютого. Однак підприємці виступили категорично проти такого такого рішення Луцької міської ради. Однак, рішення прийнято і попри сотні невдоволених демонтаж таки розпочали.

Степан Омельчук (20 років працює на Старому ринку) Всі люди, які там стояли, муніципали, незнаю, може серед них були, ще й ті ті тушки, вони всі були в балаклавах. Ми попросили їх зняти балаклави і показати свої документи, однак всі вони відмовились. Вони сказали, що ми тут забираємо своє майно і тоді почалося. Рейдерський захват ринку. Вони робили нахабні кроки, просто розумієте, вночі лізуть тільки злочинці. Я вже навіть незнаю, як називати департамент муніципальної варти, чи це злочинці, чи ні.

Варто зазначити, що це рішення міської ради не було несподіванкою. Тяганина навколо старого ринку розпочалося не один місяць тому. Тож підприємці чудово знали, що потрібно переселятись.

На місце подій прибув й новоспечений губернатор Волині Юрій Погуляйко. Який до того перебував на робочій нараді в Києві. Він поспілкувався з начальником ГУНП Волині Петром Шпигою та пообіцяв розібратись у ситуації.

Працівники Старого ринку вирішили не чекати і йти на пролом. Після нічних подій, вранці 5 лютого влаштували акцію протесту під стінами Луцкьради і зірвали засідання виконавчого комітету. Вимагають, цитата «вести себе по людськи й дати більше часу на переїзд». Ще раз нагадаю, ріщення ухвалене не всіх рівнях. Далі буде...

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Відео T1.ua, луцьк, луцька міська рада
В тему