5 Лютого 2020
Новини

Луцькі базарники маніпулюють на темі атовців (фото)

Луцькі базарники маніпулюють на темі атовців (фото)

У Луцьку підприємці Центрального ринку маніпулюють, намагаючись уникнути примусового демонтажу ринку.

У соцмережах пшуть: «Люди, виходьте!», «За що наші воїни гинули в АТО?», «Ми кидалися під грейдери», – інформує ІА "Волинські новини".

Нагадаємо, 4 лютого пізно ввечері у Луцьку розпочався примусовий демонтаж контейнерів на вулиці Глушець.

Попри рішення виконкому та судів, значна частина підприємців відмовляється покинути місце торгівлі і переїхати на новий ринок, хоч і не мають на те законних підстав. Напередодні демонтажу вони припаркували автомобілі з порушенням ПДР, щоб не дати доступ для спецмашин, які мали зносити кіоски.

Коли ж на місце події таки прибула спецтехніка, протистояння досягло свого піку. Люди перекривали дорогу, кидалися під колеса автомобілів.

У соцмережах нічні події теж знайшли відгук. Так, приміром, в місцевих спільнотах з’явилися заклики від фейкових акаунтів: «Луцьк, вставай. На Старому ринку тітушки. За що наші рідні гинуть в АТО». Остання фраза, до слова, надзвичайно обурила лучан: «Не плутайте грішне з праведним! Ті, хто гинуть і загинули на сході, точно не за Старий ринок», «Точно не за той гадюшник. Звикли ліпити АТО, де треба і де не треба», «До чого тут АТО??? Є розум таке писати?».

Не менше здивування викликали заяви підприємців про те, що в них в контейнерах зберігався товар або вони привезли новий. Адже всіх підприємців міська рада попередила про знесення завчасно, як і про закриття ринку. Тому агрументи про наявний товар – це радше саботаж рішення міськради, а не захист власних інтересів. А фрази на кшталт «кидалися під грейдер» більше схожі на заяви про добровільне наражання себе на травми, ніж на насильницькі дії з боку третіх осіб.

«Вночі розпочали зносити центральний ринок біля замку Любарта. Скандал, бійки, сердечні приступи. Ніхто не знав, що його будуть зносити? З слів мітингувальників. Ми почали кидатися під грейдер, повторюю КИДАТИСЯ, а вони нас не бачили і їхали на людей. Інші відео взагалі зашкварюють глибиною своєї мислі. Ми тільки дороговартісний товар завезли, а вони все знищили. Правда? На непрацюючий ринок завезли дороговартісний товар для продажу? А тепер може ще й компенсацію будемо відсуджувати? Це що взагалі за нахер?» – не добирає слів луцький активіст Ілля Токаренко.

«Нащо завозити товар на ринок, коли у тебе вже 6 місяців як закінчилась оренда місця під будку», – підтримали його коментатори.

Проте були і прихильники інтересів підприємців. Зокрема, прозвучали заклики й до більш агресивних дій: «Запасайтеся «коктейлями молотова», шинами, битами, арматурою тощо... Захищайте свої погляди!», «Стоп УКРОП! Тітухани не пройдуть! Нічним погромом вони чітко показали свою нелегітимність – працююча в інтересах громади місцева влада, НЕ пускає на людей бандитів в масках на екскаваторах!».

Водночас чимало лучан почали ділитися враженнями від Центрального ринку, нарікаючи на те, що там завжди антисанітарія, купи сміття після торгівлі, необлаштовані тротуари і подібне.

«Луцьк дуже відновлюється, і коли замість ринку наведуть лад, то всі, хто був проти, будуть гуляти там з дітьми. А те що робиться зараз (купа сміття, дохла птиця, яку лишають базарники, це - сором)», «Розвели срач на тому ринку... все знищене, грязюка, ями... «Гарне» місце для туристів».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, ринки, акція протесту
В тему