5 Лютого 2020
Новини

В Україні повертають Міністерство тимчасово окупованих територій: хто його може очолити

В Україні повертають Міністерство тимчасово окупованих територій: хто його може очолити

В уряді анонсували створення Міністерства тимчасово окупованих територій, яке, ймовірно, очолить представник України у Тристоронній контактній групі в Мінську Олексій Резніков.

Спершу Резнікова розглядали як кандидата на посаду віцепрем’єра, який мав займатись питаннями окупованих територій, повідомляє "УП".

Однак згодом вирішили не робити окремого віцепрем’єра окупованих територій. Натомість розділять Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Новостворене Міністерство тимчасово окупованих територій очолить Резніков.

Що відомо про Олексія Резнікова

  • Юрист, партнер юридичної фірми "Астерс". Родом зі Львова, народився у 1966 році.
  • Тривалий час був заступником київського міського голови Віталія Кличка. Спочатку у період 2014-2015 років як заступник мера Києва, а потім – у 2016-2018 роках – заступником голови КМДА.
  • Разом з Сергієм Власенком був адвокатом кандидата на пост президента Віктора Ющенка у справі про невизнання другого туру виборів 2004 року.
  • У 2019 році Олексій Резніков працював незалежним членом наглядової ради АТ "Ощадний банк України". Втім попри доволі великий послужний список як юриста, у нього фактично відсутній дипломатичний досвід.
  • У вересні 2019 року став представником України у Мінській групі. Був у складі української делегації на зустрічі Нормандської четвірки у Парижі.

Нагадаємо, Верховна Рада 29 серпня 2019 року затвердила створення Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. До того часу існувало два міністерства: з питань тимчасово окупованих територій та у справах ветеранів. Його очільниця Оксана Коляда одразу заявила, що не розуміє, як можна в одному відомстві працювати з двома різними аудиторіями. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кабінет міністрів, донбас
В тему