4 Лютого 2020
Новини

Озвучили, коли реально можна провести вибори на Донбасі

Озвучили, коли реально можна провести вибори на Донбасі

Підготувати і провести демократичні вибори на окупованих територіях в кінці жовтня 2020 року практично неможливо.

Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олексій Кошель в ексклюзивному коментарі Obozrevatel. Головною проблемою є те, що місцеві жителі не мають доступ до українських ЗМІ.

"В першу чергу, місцеві жителі повинні мати доступ до українських ЗМІ. Зараз же, особливо після кодування супутникових українських телеканалів, на окупованих територіях повністю втратили можливість переглядати українські телеканали. Відкритий доступ стосується не тільки телеканалів, а й друкованих видань, і інтернет-ЗМІ", – говорить Кошель.

Жителі Донбасу повинні досить тривалий час перед виборами перебувати в українському інформаційному полі.

"Для представників політичних сил, які беруть участь у виборах, повинен бути безперешкодний доступ до всіх населених пунктів, щоб вони могли вільної агітувати і спілкуватися з виборцями. Не останнім є питання безпеки, вибори не можуть проходити під дулом пістолета, там потрібні українські спостерігачі, спостерігачі від партій, там повинні вільно працювати члени комісії", – додав він.

Крім того, на окупованих територіях не ведеться Державний реєстр виборців, а на його відновлення піде чимало часу. Таким чином, за словами Кошеля, для проведення демократичних виборів на Донбасі необхідний не один рік.

"На мою думку, якщо говорити про вибори, має бути досить тривалий період відновлення роботи політичних партій, ЗМІ, центральних органів виконавчої влади, і він може зайняти кілька років", – заявив Кошель.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибори, донбас
В тему