23 Жовтня 2018
Новини

Вибори на Донбасі: терористи роздають дешевий бензин і безкоштовні квартири

Вибори на Донбасі: терористи роздають дешевий бензин і безкоштовні квартири

В самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» знатимуть результати виборів ще задовго до їх оголошення. Однак у свої ватажки мешканці окупованого Донбасу можуть обрати далеко не того, кого чекає побачити Росія. Так би мовити, «підкласти свиню» російському благодійнику.

Якщо розібратися в реальних рейтингах нинішніх претендентів очільників терористів, то вони як ніколи низькі. І так звані вибори в цих недореспубліках можуть ознаменуватися вперше за чотири роки вибором проукраїнського лідера, який би почав роботу над реінтегруванням Донбасу. Тому Кремль заявив, що оголошуватимуть результати виборів вже через півгодини після закриття дільниць, тобто о 20.30.

Так, в «ЛНР» нещодавно заявилипро впровадження нової програми їхнього розвитку, що передбачає «націоналізацію» порожніх квартир та домівок, залишених переселенцями. Ці порожні помешкання вони планують подарувати лікарям та військовим, що приїжджатимуть на Донбас з Москви, Санкт-Петербурга, Чити, Барнаула тощо.

Таким чином терористи хочуть врятувати тамтешню медицину, забороняють виїжджати з Донбасу лікарям, натомість обіцяючи обіцяє великі зарплати медикам –кримчанам, росіянам, молдаванам, абхазам. Зарплату обіцяють в розмірі аж 5-6 тисяч рублів на місяць. До таких величезних зарплат вони додають «віджате» житло, яке медики отримають безкоштовно.

Ще в списку «передвиборчих обіцянок» терористів – дешеве пальне. Зараз бензин поганої якості туди завозять з Росії. По досить великій ціні, до якої додається ще й «мито», то ж ціна на літр пального коливається в районі 7 доларів.

Щоб заохотити людей «правильно» голосувати, в самопроголошених республіках заявили, що знизять ціну на пальне  до вартості ростовського бензину. Та російські фірми, що поставляють пальне, не дуже охоче йдуть на співпрацю з нинішніми очільниками «ДНР» та «ЛНР», бо там їх частенько кидають на гроші. І ціни на пальне апріорі не можуть там зменшитись, бо його не можуть завезти у достатній кількості для проживаючих там людей.

Тож так звані виборчі обіцянки та лозунги «оце ми заживемо» варто розцінювати лише як популізм та гарні картинки для розповсюдження у пропагандистських ЗМІ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, лнр, днр, вибори 2019, бензин, вибори
В тему