3 Лютого 2020
Новини

Україна готується до обміну полоненими: що відомо

Україна готується до обміну полоненими: що відомо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готує дуже великий список осіб для обміну полоненими і найближчим часом будуть відомі дати їх проведення.

Про це він повідомив під час брифінгу з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому Зеленський зазначив, що зараз триває обговорення обміну полоненими у двох напрямках - дискусії у форматі Тристоронньої контактної групи в Мінську і обмін українськими полоненими, які знаходяться на окупованих територіях.

"Зараз у нас продовжує обмін у двох напрямках - це дискусії у форматі тристоронньої контактної групи в Мінську і обмін наших полонених, які перебувають за ґратами або в підвалах на окупованих територіях. Там готується список, список дуже великий. Ми вже передали його, список буде обговорюватися в Мінську. Я думаю, що найближчим часом буде дата першої частини наших полонених", - заявив він.

Також український президент додав, що почалася робота з обміну полоненими в Криму і на території РФ.

"Другий трек - це розмова з російською стороною про обмін наших полонених у Криму або на території Російської Федерації. Там теж почалася робота. Я впевнений, що найближчим часом будуть дати, і суспільство побачить списки. Більшість зі списку, які утримується в Росії, дійсно, кримські татари", - додав Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, Україна, росія
В тему