2 Лютого 2020
Новини

Євросоюз змінив правила отримання віз

Євросоюз змінив правила отримання віз

Починаючи від 2 лютого Євросоюз офіційно оголосив про запровадження нових правил видачі віз громадянам третіх країн для перебування на території країн ЄС. Змін у візовій політиці для країн, які мають безвіз з ЄС, поки не передбачається.

Про це повідомляють на сайті Єврокомісії, пише ТСН.

Нові правила спростять для відвідувачів процедуру запитів на візу для в’їзду в Європу мають полегшити розвиток туризму, спорту та бізнесу, і водночас надати більше ресурсів для протидії ризику незаконної міграції та загрозам для внутрішньої безпеки.

Нові правила поширюватимуться на громадян всіх країн, які потребують оформлення віз для подорожей в ЄС – таких країн на сьогодні нараховується 105. Водночас жодних змін у візовій політиці не відбудеться для країн, які мають режим безвізових поїздок до ЄС, адже нові правила не поширюються на громадян таких країн.

Нововведення передбачають, що короткотермінові візи для громадян третіх країн є необхідними для в’їзду у країни Шенгенської зони візи, які видаватимуться у будь-якій із перерахованих країн, дозволяють подорож всіма країнами ЄС тривалістю до 90 днів у будь-який період у 180 днів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віза, євросоюз
В тему