1 Лютого 2020
Новини

У Луцьку перші батьки отримали комплексну послугу єМалятко

У Луцьку перші батьки отримали комплексну послугу єМалятко

31 січня ще у трьох українських містах новоспечені батьки отримали змогу скористуватись комплексною послугою єМалятко. Перші заявки вже оформлені у Кривому Розі, Луцьку та Вінниці.

єМалятко – перша в Україні комплексна адміністративна послуга, при створенні якої застосовано принцип об’єднання послуг за життєвою ситуацією. Загалом вона передбачає 10 послуг для батьків новонароджених в одній послузі від держави. Наразі послуга доступна в тестовому режимі і об’єднує 8 сервісів. Усіх їх можна отримати за однією заявою навіть безпосередньо у пологовому будинку без черг та зайвої витрати часу.

Наразі молодим батька доступні такі послуги у складі єМалятко:

-          державна реєстрація народження;

-          визначення походження дитини;

-          реєстрація місця проживання;

-          призначення допомоги при народженні дитини;

-          призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;

-          реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

-          визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

-          внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Кривий Ріг

У всіх пологових будинках міста доступні всі 8 послуг. Йдеться про:

-          Комунальне некомерційне підприємство «Криворізький перинатальний центр зі стаціонаром» Криворізької міської ради (прийнято першу заявку)

-          Комунальне некомерційне підприємство «Криворізька міська лікарня № 7» Криворізької міської ради

-          Комунальне некомерційне підприємство «Криворізький міський клінічний пологовий будинок № 1» Криворізької міської ради

Впровадження послуги єМалятко у Кривому Розі відбулось завдяки сприянню Криворізької міської ради.

Луцьк

КП «Луцький клінічний пологовий будинок», КП «Волинський обласний перинатальний центр» від сьогодні теж надають молодим батькам єМаляко, яка містить 8 послуг.

За це місцеві мешканці повинні завдячувати Луцькій міській раді (особливо – Департаменту ЦНАП м. Луцька), Луцькому міському відділу державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального міністерства юстиції (м .Львів)

Вінниця

Новоспечені батьки у всіх п’яти пологових будинки міста від сьогодні можуть скористатись 8 послугами у складі єМалятко.

Першу заявку прийнято на базі ЦНАП «Прозорий офіс» Вінницької міської ради. В рамках проєкту готові працювати також ДРАЦС міста та УДМС у Вінницькій області..

Щоб це стало можливим, над впровадженням послуги працювали виконавчі органи Вінницької міської ради.

Нагадаємо, що першими скористатись послугою єМалятко отримали можливість харків’яни. Це сталось на самому початку цього року – 3 січня.

Найближчим часом послугу також буде запущено у Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Рівному, Львові, та Маріуполі.

Реалізація комплексної послуги єМалятко розпочалася 5 місяців тому за дорученням Президента України. Наразі впровадження сервісу відбувається Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби; та за сприяння міжнародних проєктів: програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), SURGe за підтримки Уряду Канади, проєкту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми ULEAD з Європою, EU4PAR.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, діти
В тему