31 Січня 2020
Новини

На Херсонщині померло немовля, яке мати сховала в пакеті

На Херсонщині померло немовля, яке мати сховала в пакеті

Померла новонароджена дівчинка, яку знайшли 30 січня в поліетиленовому пакеті в кімнаті студентського гуртожитку в місті Олешки на Херсонщині.

У важкому стані її одразу ж доставили до лікарню поліцейські. Однак, незважаючи на зусилля лікарів, врятувати дитину не вдалося. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Херсонській області.

Нагадаємо, раніше медики Олешківської лікарні повідомили їм про 17-річну студентку, яка надійшла до них із кровотечею як після пологів. Дівчина зізналася, що була на 16-му тижні вагітності й самостійно зробила аборт в туалеті. Однак огляд показав, що насправді термін вагітності був набагато більшим і все вказувало на пологи.

До гуртожитку, де проживала студентка, виїхала слідчо-оперативна група. У кімнаті породіллі поліцейські виявили в шафі зав'язаний поліетиленовий пакет. Усередині в ганчірках була замотана новонароджена дівчинка, яка вже ледь дихала.

З переохолодженням дитину швидкої доставили в дитячу обласну лікарню, але, як уже говорилося, до вечора вона померла.

За словами вахтера гуртожитку, про вагітність студентки вона не знала. Але додала, що приблизно опівночі дівчина поскаржилася на біль в спині і жінка дала їй таблетки. На світанку неповнолітня знову поскаржилася на погіршення самопочуття і їй викликали швидку. При цьому лікарям студентка нічого не пояснила. А після її заяви про аборт – госпіталізували.

За даними поліції, породілля – мешканка Білозерського району, а в Олешках вчилася.

Дитину виявили в поліетиленовому пакеті у кімнаті гуртожитку

Як повідомляють в поліції, поки тіло новонародженої дитини направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст.117 "Умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, діти, поліція, смерть
В тему

Останні матеріали