31 Січня 2020
Новини

Як в Україні діагностуватимуть смертельний вірус із Китаю (відео)

Як в Україні діагностуватимуть смертельний вірус із Китаю (відео)

В Україну встановлять тест-системи для розпізнавання китайського коронавірусу, який убив уже 213 осіб.

Про це повідомив в.о. гендиректора Центру громадянського здоров'я Ігор Кузин на брифінгу в зв'язку з оголошенням ВООЗ про надзвичайну ситуацію міжнародного значення через коронавіруса.

За словами Кузіна, є підтвердження про постачання від компанії-виробника, яка завершує тестування систем.

"Скоро будуть і у нас, і в Європі. Очікування пов'язано з технологічним циклом виробництва тест-систем. Перша поставка – 1 комплект на 100 досліджень – буде в нацлабораторіі. Наступні будемо розподіляти на регіональному рівні, якщо це знадобиться. Ми замовили 4 тест-системи. Спочатку буде поставлена одна, а потім – три системи", – додав він.

Кузин, додав, що на сьогоднішній день Україна має можливість відправляти зразки для досліджень в 11 лабораторій світу, проте поки що такої необхідності не було.

Заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль повідомив, що в кожному регіоні країни є координатор, відповідальний за вирішення питань, пов'язаних з можливим захворюванням смертельним вірусом.

"Визначено маршрут пацієнта (окремо для дітей і дорослих). Знаємо про наявність коштів, необхідних для лікування, якщо такі хворі з'являться. На даний момент ситуація виглядає нормально – немає жодного випадку інфікування коронавірусів з Китаю", – зазначив він.

Коваль додав, що в Україні очікують прибуття літака з Китаю, яким в країну повертається 254 пасажира і 15 членів екіпажу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему