25 Січня 2020
Новини

Скільки доведеться заплатити, аби розлучитись в Україні в 2020

Скільки доведеться заплатити, аби розлучитись в Україні в 2020

У цьому році ціни виросли не тільки на комунальні послуги та продукти, а на «розлучення». Відтак, тепер доведеться викласти більшу суму судових здорів. Причина – збільшення прожиткового мінімуму в Україні на 12%.

Про це повідомляє 24 канал.

Так, відтепер подача позовної заяви про розірвання шлюбу тепер обійдеться українцям в 840,80 грн. За подачу позову про розподіл майна при розірванні шлюбу потрібно заплатити від 840,80 грн до 6306 грн.

Подача заяви про майнові спори буде коштувати мінімум 2102 грн, позов про захист честі і гідності обійдеться в 840,80 грн.

Юристи пояснюють, що судові витрати, які пов’язані з розглядом справи, покладаються при задоволенні позову – на відповідача, при відмові – на позивача. Якщо суд задовольнив позов частково – на обидві сторони, в залежності від розміру задоволених позовних вимог.

Однак, платити доведеться не за всі судові позови. Наприклад, оплата не потрібно у справах про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплаті додаткових витрат на дитину, стягнення пені за прострочення сплати аліментів тощо.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, розлучення
В тему