1 Листопада 2018
Новини

Чому Україна на першому місці за кількістю розлучень у Європі

Чому Україна на першому місці за кількістю розлучень у Європі

Статистика розлучень в Україні досить невтішна: за даними Державної служби статистики, наша країна посідає I-ше місце в Європі за кількістю розлучень. На жаль, подружнє життя в Україні часто закінчується подачею заяви про розірвання шлюбу.

 

 

 

Які причини розлучення. Невже вони сильніші за кохання?

  •  1-ше місце - залежність одного з подружжя від алкоголю.

Якщо відкинути медичний аспект проблеми, то ситуація така: люди шукають розраду в алкоголі не просто так. Є певні підстави, як-от незадоволення життям, неможливість знайти вихід з проблемної ситуації - тому і втікають у пиятику.

  • 2-ге місце - гроші. На жаль, у сучасному світі без грошей не проживеш. Як бути?

Важлива не так кількість грошей, як бажання володіти ними, право їх контролювати. Крім того, для чоловіків та жінок гроші мають різне значення. Якщо для жінок це засіб придбання, то для чоловіків - влада. Скажімо, якщо жінка заробляє більше за чоловіка, це зачіпає його самолюбство, знижує самооцінку, а якщо чоловік через різницю у заробітній платі перестає самостверджуватися як годувальник родини, це породжує у нього комплекс меншовартості. А якщо чоловік забезпечує увесь дохід родини, дуже часто він принижує дружину, посилює владно-підвладні стосунки.

  • 3-тє місце – зрада.  Це привід для розлучення, чи через таке можна переступити задля збереження родини?

Зрада буває тоді, коли хтось із патнерів недоотримує чогось у своїй родині - не завжди в сексуальному плані, це може бути увага чи турбота. Це явний сигнал того, що між подружжям щось не гаразд. Прощати чи ні - особистий вибір кожного. Для когось зрада абсолютно неприйнятна, для когось - це помилка. Дуже часто саме після зради людина розуміє, яка дорога їй родина.

  • 4-те місце – незадоволення сексуальним життям.

У нашій культурі не заведено про це говорити, люди соромляться ходити до сексопатолога, коли мають проблеми в інтимних стосунках. Власне кажучи, ми маємо дуже низький рівень сексуальної культури, а тому незадоволення цим важливим аспектом життя справді може призвести до розлучення. Тому - читайте відповідну наукову літературу, переглядайте кінофільми, звертайтеся до фахівців, підвищуйте свій рівень сексуальної освіти.

  • 5-те місце – житлова проблема.

Справді, ще сто років тому в хатах жили три-чотири покоління, прабабці няньчили правнуків, передавалися сімейні традиції та перекази, усі збиралися за одним столом... Проте час змінився. У міських квартирах відтворити таке неможливо - надто обмежений простір. Коли у людей його немає, буквально на рівному місці виникають конфлікти, підвищується тривожність, зростає напруга - і люди вирішують, що краще розлучитися. Тому молоді родини, в ідеалі, повинні жити окремо.

Побудова стосунків - важкий процес. Адже в цей час два "я" перетворються на одне "ми". Після кожної кризи стосунки виходять на новий, вищий рівень. Але побудова стосунків має тривати усе життя - це як докидати хмиз до багаття, щоб воно не згасло.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, стосунки
В тему