23 Січня 2020
Новини

З якого віку можна починати вчити дитину англійської мови (фото)

З якого віку можна починати вчити дитину англійської мови (фото)

Більшість батьків вже знайомі із думкою, що дитині вивчати англійську мову найкраще в ранньому дитинстві. Але з якого конкретно віку можна робити перші кроки в світ англійської мови?

Вивчення англійської в ранньому віці

Більшість лінгвістів та психологів наполягають, що іноземну мову краще вивчати з дитинства. Підвищений інтерес  до вивчення іноземних мов все частіше змушує батьків запитувати себе «Зі скількох років можна вивчати англійську?». Хтось почав вчити мову з першого класу загальноосвітньої школи, хтось – всерйоз зайнявся освоєнням англійської вже в інституті,а  хтось вирішив почати оволодівати іноземною мовою уже в зрілому віці заради професійного вдосконалення.

Вік, з якого діти можуть вивчати англійську мову – умовне поняття. І все ж, педагоги, лінгвісти та психологи все частіше говорять про те, що існує оптимальний вік для вивчення англійської мови. Ось тільки у кожного психолога, педагога і будь-якого іншого дослідника у питанні вивчення мови цей вік різний. Головне, на чому акцентують увагу всі – це те, що сам процес повинен подобатися дитині. Викликати інтерес. Тому варто звернути увагу, щоб при навчанні вашої дитини  використовувались казки, лічилки англійською, пальчикові ігри та інші цікаві та різноманітні форми навчання.

І все ж, розглянемо трішки детальніше, з  якого конкретно віку варто робити перші кроки в світ англійської.

Чи можна вивчати англійську з перших днів життя?

Зрозуміло, в школу англійської в такому віці ви не зможете віддати свого малюка. Більше того, навіть репетитора запрошувати – не надто хороший варіант. Тому, якщо маєте бажання почати вивчати англійську з дитиною з перших днів її життя – розраховуйте на свій рівень володіння мовою. До речі,  колискові на англійській  можуть допомогти зробити перший крок у світ іноземної мови.

Позитивне у вивченні іноземної мови в цей період:

- дитина дуже добре сприймає будь-яку інформацію ;
 - увага, пам'ять дитини – все природно спрямоване на одержання нових знань від батьків;
- відбувається інтуїтивне сприйняття мови;
- вивчення рідної та іноземної мови проходить паралельно.

Чи можна вивчати англійську мову з 1-2 років?

В цьому випадку у вас з'являється мінімальний  шанс того, що якась школа англійської візьме на навчання вашого малюка. Правда, такі заняття, як правило, проводяться в присутності батьків і мають цілий ряд інших особливостей. Головне – враховувати побажання дитини, використовувати ті форми вивчення мови, які їй подобаються і розраховані на такий вік.

Позитивне у вивченні іноземної мови в цей період:

- саме в цьому віці вся діяльність дитини, робота мозкових центрів найактивніше спрямована на вивчення мови;
- дитина чудово сприймає все невідоме з найближчого оточення.

Як вивчати англійську з 3 до 5 років?

 Більшість педагогів і дослідників наполягають на тому, що це – найбільш оптимальний вік для старту в світі англійської мови. Більше того, в процесі вивчення мови, розвивається дрібна моторика дитини, уяву і багато інших навичок.

Зрозуміло, що різниця у розвитку між трирічною і п'ятирічною дитиною – величезна. І все ж є деякі загальні вікові особливості варто виділити:

  • в мовленні дитини з'являється і активно використовується  займенник «я»
  • розвивається самооцінка: дитина хоче відповідати вимогам дорослих, а отже, її можна мотивувати більше часу приділяти заняттям  
  • діти активно грають у рольові ігри, що  також активно використовується в процесі вивчення мови; гра стає важливим елементом пізнання світу.

Позитивне у вивченні іноземної мови в цей період:

- у дитини вже сформувалися певні мовні навички володіння рідною мовою
- високий ступінь сприйняття дитиною нової інформації
- гра стає основним засобом пізнання світу, а значить, з її допомогою, дитина може оволодіти необхідними знаннями та навичками.

Як вивчати мову в 5-7 років?

 У цьому віці в дитини дуже швидко збагачується словниковий запас. Діти активно спілкуються з однолітками, вчаться їх слухати. Дитина володіє досить великим запасом знань про навколишній світ. Не виникає труднощів з вивченням нових слів англійської мови, якщо дитина вже має уявлення про цей предмет або поняття. Увага дитини стає більш концентрованою. Англійська для дошкільнят від 5 до 7 років має цілий ряд особливостей і повинна викладатися весело, цікаво, яскраво, барвисто.

Позитивне у вивченні іноземної мови в цей період:
 - дитина добре володіє рідною мовою і може на її базі вивчати іноземну
- у цьому віці вже  добре розвинені навички самоорганізації
- збільшується обсяг пам'яті.

В сучасному світі, вимоги людини до самої себе значно збільшились, те саме стосується і вимог та очікувань до своїх дітей. Адже будь-які батьки прагнуть, аби дитина була в чомусь «кращою», успішнішою, щасливішою за них. Зрозуміло, що в такому прагненні багато позитивних моментів.

Звісно, ніхто не знає вашу дитину краще за вас самих. Тільки ви можете реально оцінити віковий розвиток свого малюка, його певні особливості сприйняття  навколишнього середовища .
Тому  вибір в якому віці починати вивчення іноземної мови   - лишається за вами, батьки. А ми, «MANDARIN family club», - будемо щиро раді допомогти вам у цьому рішенні та ,тримаючи вашу дитину за руку, впевнено зробити перший крок у світ англійської.

Детальна інформація та консультування за телефоном +380 (66) 703 78 73
3-й поверх, РЦ «Промінь»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, навчання, діти
В тему