21 Січня 2020
Новини

Під Києвом побратим убив ветерана АТО (відео)

Під Києвом побратим убив ветерана АТО (відео)

На Київщині застрелили учасника бойових дій на Донбасі, ветерана АТО Івана Іваненка.

Підозрюваним у вбивстві виявився його друг, доброволець Валерій Кононенко, пише Сьогодні.

Повідомляється, що поліція зупинила авто УАЗ в смт Іванків, де за кермом був п'яний Кононенко, а в салоні машини знаходилося тіло вбитого. Водій признався, що вчинив убивство, вистріливши в Іваненко з мисливської зброї. При цьому він нібито сам їхав здаватися в поліцію.

"При спілкуванні виявилося: він був в нетверезому стані і побачили, що там в салоні знаходиться ще один пасажир, який чомусь взагалі не рухався ... На питання, що сталося, розповів: конфлікт. У результаті чого з мисливської рушниці вистрілив, до речі, на нього документів немає і воно не зареєстровано. Вилучено, тому що, можливо, з якимись ще кримінальними подіями пов'язано", – повідомив речник Київської обласної поліції Микола Жукович.

Іван Іваненко

Іван Іваненко

Журналісти з'ясували, що вбитому Іваненку було 47 років. У чоловіка залишилися троє дітей і мати, з якою він жив в селі Леонівка. У 2014 році він разом Кононенком пішли добровольцями на фронт на Донбас. При цьому Іваненко пережив Иловайский котел і полон терористів. Після повернення з війни працював водієм.

"Вони купалися! Я його просила, як відчувала, не йди, синку", – поділилася жінка, зазначивши, що не знає, що послужило причиною конфлікту між колишніми товаришами по службі.

Іван Іваненко

Мати убитого Іваненкоа

Сусіди також позитивно відгукувалися про загиблого.

"Всім допомагав, хороша людина був. Після АТО трохи на нервах, але все одно добра людина", – розповіла сусідка Людмила.

Підозрюваний у вбивстві Кононенко проживав в сусідньому селі Феневичі. Разом з Іваненком побудували невелику церкву.

"Я навіть не вірю, думаю, помилка. Він завжди був на роботі, коли почалася війна пішов в перших рядах в ЗСУ, після того прийшов додому і пішов знову. Про нього нічого поганого не можу сказати", – розповіла голова сільської ради Галина Козаченко .

Валерій Кононенко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, смерть, ато
В тему

Останні матеріали