20 Січня 2020
Новини

Зеленський сказав, на чию честь варто перейменовувати вулиці в Україні

Зеленський сказав, на чию честь варто перейменовувати вулиці в Україні

В Україні перейменували безліч вулиць, але найбільш суперечок існувало щодо проспектів Бандери і Шухевича в Києві.

У той же час президент Володимир Зеленський вважає, що вулиці можна називати сучасними українськими героями, які не викликатимуть протиріччя ні в одному куточку країни. Про це він заявив в інтерв'ю The Times of Israel , пише Сьогодні.

Журналіст зазначив, що перейменування вулиць на честь українських героїв-націоналістів в Україні викликало чимало суперечок, на що глава держави сказав, що це "дуже складне і делікатне питання", і пояснив, як потрібно це вирішувати.

"Є герої, яких шанують на заході і в центрі України, і є інші українці, у яких є свої герої. І я розумію різні почуття. І саме тому я сказав кілька разів дуже чітко: коли у нас складна історія, давайте побудуємо загальну історію. Давайте знайдемо тих людей, чиї імена не викличуть протиріч в нашому сьогоденні і майбутньому. Назвемо пам'ятники і вулиці на честь тих людей, чиї імена не провокують конфлікт. В даний час у нас є свої сучасні герої – люди, які зробили історію, вчені, люди в освоєнні космосу, великі спортсмени, письменники... Люди, яких поважають у всіх куточках України. Давайте тримати політику подалі від цієї проблеми", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Київрада перейменувала десятки вулиць у столиці. Новини "Сьогодні" розібралися, ким були люди, на честь яких їх назвали. Вулиці були названі на честь героїв війни на Донбасі та громадських діячів.

Крім того, в Києві навіть назвали вулицю на честь відомого американського політика і великого друга України Джона Маккейна. Детальніше дивіться в сюжеті:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, володимир зеленський
В тему