21 Січня 2020
Новини

Школяр урятував бабусю

Школяр урятував бабусю
Віктор Іващенко

Того дня 13-річний Віктор Іващенко  із с. Дружбівка Коростенського району Житомирської області якраз їхав велосипедом до магазину. Раптом помітив, що із вікон хати баби Марії йде дим.

Хлопець залишив свій велосипед біля паркану і побіг до оселі. Відчинив двері і побачив, що все задимлено. Розгледів бабусю, яка стояла біля столу, – розгублена й не знала, що їй робити. Вітя спитав: «Що у вас коїться?» Але старенька й сама не відала, що сталося, йдеться у публікації в гезеті «Твій вибір».

Підліток ще навіть намагався гасити вогонь, виливши відро води. Але це нічого не дало.  Хлопець  узяв бабцю під руку і вивів на вулицю, потім покликав ще людей на допомогу. Викликали пожежників, які й приборкали вогонь. Ще їм належить з'ясувати, чому ж сталася пожежа, яка позбавила стареньку мешканку Дружбівки оселі і домашнього майна.

Бабусю Марію прихистили родичі, обіцяли допомогу погорілиці і в сільській раді. Старенька ж дуже вдячна своєму юному рятівникові, бо без нього із задимленої хати не вибралася б, від страху й розпачу вона тоді не могла й кроку ступити.

Школяр отримав грамоту від управління ДСНС України в Житомирській області, подарунки, відзначили його й керівники сільради. А ще він став одним із претендентів на звання «Герой-рятівник року».

Вітя вже роздумує, ким стати в майбутньому. Одна з мрій – працювати патрульним в поліції. У школі найбільше любить фізкультуру, особливо грати у футбол. З огляду на його вчинок, енергійний юнак з небайдужим серцем зможе себе знайти серед будь-якої з професій, де потрібні мужність і відвага.

Оксана Климчук

УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: пожежа, допомога
В тему