9 Грудня 2019
Новини

Українець купив собі пожежну машину і безкоштовно їздить на виклики

Українець купив собі пожежну машину і безкоштовно їздить на виклики

39-річний В’ячеслав Ніколайчук із Рівненщини працює інженером-землевпорядником. Але цього року вирішив стати ще й пожежником-волонтером.

У червні він придбав спецмашину, яку збиралися порізати на брухт, і дообладнав її, витративши три тисячі доларів. Потім чоловік місяць навчався на курсах. Тепер їздить на пожежі за викликом, йдеться у публікації у газеті «Твій вибір».

«Мій номер записаний в оператора районної пожежної служби. Спочатку виїздить група, і одразу повідомляють мені. У чому був одягнений удома – в тому й поїхав. Зараз пожежники уже дали мені форму», – розповідає.

16 листопада у сільському обійсті загорілася літня кухня, і вибухнув газовий балон. Вогонь міг перекинутися на житловий дерев’яний будинок. Волонтер прибув на кілька хвилин раніше за пожежників: «Так страшно було, що просто не передати. А коли пожежа, там такий викид адреналіну! Справився!» – ділиться емоціями від свого хобі.

На запитання, як рідні ставляться до цього, відповідає, що ті знають, як йому подобається допомагати людям. «Дружина з розумінням поставилася. Але коли взнала суму, то трішечки засмутилася… Не дуже, но трішки. Відкладаю потроху… Є хобі – мотоцикли збираю. Старенький мотоцикл зроблю і продаю, то трохи підзаробляю». Нині пан Ніколайчук разом зі своїми прибічниками збирається придбати ще один відбракований пожежний автомобіль, щоб з часом у селі запрацював оперативний штаб зі швидкою допомогою і шерифом.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дснс
В тему

Останні матеріали