16 Січня 2020
Новини

Відсьогодні вся реклама має бути українською мовою

Відсьогодні вся реклама має бути українською мовою

Із четверга, 16 січня, в Україні набрали чинності законодавчі норми, згідно з якими вся реклама на телебаченні, радіо, а також у друкованих виданнях повинна бути виключно україномовною.

Це передбачено законом про мову, який вступив в силу ще 16 липня 2019 року і передбачав перехідний період, пише Сьогодні.

Також були внесені зміни до Адміністративного кодексу. Порушення норм про рекламу українською мовою тепер передбачає штраф розміром 200-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5100 гривень). Втім, якщо порушення було скоєно вперше, порушнику покладається лише попередження, відзначили в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.

При цьому телерадіоорганізації зарубіжного мовлення, телерадіоорганізації, які здійснюють мовлення на одному або декількох офіційних мовах Європейського Союзу, поряд з державною мовою можуть розміщувати рекламу офіційних мовах ЄС. А в засобах масової інформації, що видаються на одному з офіційних мов Євросоюзу, допускається розміщення реклами на тій мові, на якому видається такий друкований засіб масової інформації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, реклама
В тему