16 Січня 2020
Новини

Двоє лучан захворіли на скарлатину

Двоє лучан захворіли на скарлатину

За два тижні нового року уже зареєстрували два випадки скарлатини у Луцьку.

У 2019 році в області зареєстровано 446 випадків скарлатини, 99,6% захворілих – діти до 17 років, з них понад 50% становлять діти, котрі відвідують дитячі організовані колективи, – повідомляє пресслужба Волинського обласного лабораторного центру.

Найвищі показники захворюваності в Луцькому, Камінь-Каширському районах та місті Луцьку.

Для цього захворювання характерна осінньо-зимова сезонність. Джерелом інфекції є хвора людина або носій стрептококів. Скарлатиною можна заразитися повітряно-крапельним шляхом, а також через іграшки та побутові предмети.

Довідково. Скарлатина — це одна із поширених дитячих некерованих інфекцій. Збудником є ß-гемолітичним стрептококом групи А, який викликає симптоми загальної інтоксикації (підвищення температури тіла, головний біль, загальна слабкість), ангіну та характерний висип на шкірі. Лікування хвороби обов’язково включає курс антибіотиків, оскільки даний стрептокок може уражати нирки, суглоби, мигдалики. Пацієнти з тяжкими формами скарлатини, з ускладненнями та за епідемічними показами рекомендована госпіталізація.

Профілактика: щеплення від скарлатини немає, проте перехворівши одного разу, людина стає практично невразливою перед інфекцією – формується пожиттєвий імунітет. Провітрюйте приміщення, гуляйте на свіжому повітрі та регулярно мийте руки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, хвороби
В тему

Останні матеріали