6 Листопада 2018
Новини

У селі поблизу Луцька понад півсотні школярів захворіли на кір

У селі поблизу Луцька понад півсотні школярів захворіли на кір

За останній тиждень захворіло 79 мешканців Волині, що у 2,2 раза більше, ніж попереднього тижня, коли було зафіксовано звернення 35 осіб з цією хворобою.

Про це повідомляє Інформаційне Агентство Волинські новини з посиланням на повідомлення Волинського обласного лабораторного центру МОЗ.

Це спричинено погіршенням епідемічної ситуації на двох адміністративних територіях Луцький район (захворіло 53 особи), Луцьк (13 осіб). В інших районах захворюваність спорадична.

Ускладнилась ситуація із захворюваністю на кір у селі Підгайці Луцького району, де кількість хворих на сьогодні зросла до 64 випадків, захворіло 50 учнів місцевої школи, уражено 22 класи, відбувається масове поширення захворювання серед неорганізованого населення. Спалах кору в школі зумовлений низьким рівнем прищепленості, котрий становив 73% при нормативному 95% — 98%.

Загалом за оперативними даними у 2018 році на Волині на кір захворіло 1550 осіб, що перевищує середній показник по Україні майже у 2 рази. Діти до 17 років становлять 70%. Найбільш ураженою є вікова група від 1 до 9 років.

Зареєстровано 72 спалахи кору. 70% із загальної кількості захворілих не були щеплені проти кору або щеплені з порушенням календаря.

Динаміка захворюваності кором у 2018 році в області (в абсолютних цислах) по тижнях.

Як повідомлялося, через спалахи кору на Волині до 11 листопада продовжили канікули у декількох школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшна хвороба атакує Волинь

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему