5 Січня 2020
Новини

Найграндіозніші матчі-2019 в українському футболі (відео)

Найграндіозніші матчі-2019 в українському футболі (відео)

Для українського футболу минулий 2019 рік став доволі успішним. Наша збірна в жодному поєдинку не отримала поразки, крім того, з першого місця в групі вийшла на Євро-2020.

Про це пише Сегодня.

Ба більше, юнацька збірна U20 стала справжньою сенсацією, вигравши чемпіонат світу!

Отож, на звання найяскравішого матчу 2019 року може претендувати чотири поєдинки.

А який поєдинок найбільше запам'ятався саме вам?

7 червня Україна – Сербія – 5:0

Найбільша перемога збірної України за шість років (у 2013 громили Сан-Марино 8:0), та ще й у матчі зі збірною, яку вважали нашим прямим конкурентом у боротьбі за путівку на чемпіонат Європи. Дублями відзначилися Віктор Циганков та Євген Коноплянка, а найперший гол за національну команду забив Роман Яремчук – та ще й у своєму рідному Львові. 5:0 – це найбільша поразка Сербії в новітній історії (після розпаду збірної Сербії і Чорногорії).

15 червня Україна U20 – Південна Корея U20 – 3:1

Збірна України вперше в своїй історії виграла чемпіонат світу з футболу! І нехай це не національна команда, але – її найближчий резерв. Наші футболісти на чолі з Олександром Петраковим не програли на мундіалі в Польщі жодного матчу: у групі обіграли США і Катар, зіграли внічию з Нігерією, а в плей-оф під каток нашої команди потрапили Панама, Колумбія, Італія і в фіналі – Південна Корея. У головному матчі ми першими пропустили гол, але змогли зробити камбек – відігратися і перемогти!

14 жовтня Україна – Португалія – 2:1

Команда України в Києві обіграла діючих чемпіонів Європи та гарантувала собі вихід на Євро-2020! Голи Романа Яремчука і Ярмоленка (Андрій забив за збірну вперше за 400 днів) дозволили нам повести 2:0 в середині першого тайму. А в середині другого ми отримали подвійне покарання: після удару суперника м'яч потрапив в Тараса Степаненка, який стелився у підкаті. Рефері розцінив цей епізод як фол і призначив пенальті у наші ворота, та ще й виписав Степаненку "гірчичник", який став для півзахисника другим у матчі. Кріштіану Роналду чітко реалізував пенальті, але збірна України на час, що залишився, вистояла і більше не пропустила.

6 листопада "Динамо" Загреб – "Шахтар" – 3:3

Чемпіони України показали справжній характер у поєдинку четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів. Після першого тайму рахунок був 1:1, а на 84-й і 89-й хвилинах, коли обидві команди вже грали у неповних складах (видалені Ніколо Моро і Марлос), хорвати повели 3:1. Здавалося, що відігратися після такого неможливо. Але у "гірників" це вийшло! Український клуб забивав голи на третій і восьмий доданих хвилинах, причому останній м'яч був оформлений з пенальті за фол на ... нашому голкіперові Андрій Пятов, який пішов в атаку!

Були 2019 року й інші яскраві поєдинки. Наприклад, виїзна перемога "Шахтаря" над "Аталантою" в Лізі чемпіонів (2:1), нічия "Зорі" з "Еспаньолом" в Лізі Європи (2:2, двічі український клуб відігрувався), дві нічиї дебютанта єврокубків "Олександрії" з французьким "Сент-Етьєном" (1:1 на виїзді і 2:2 вдома). Також нічия, яку збірна України вирвала у Сербії на третій доданій хвилині (2:2), завершивши рік без поразок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд, футбол
В тему