26 Грудня 2019
Новини

У скільки мільйонів гривень обійшовся ремонт мосту на Ковельській у Луцьку

У скільки мільйонів гривень обійшовся ремонт мосту на Ковельській у Луцьку

Ремонт мосту на Ковельській у Луцьку обійшовся міському бюджету дешевше, ніж було передбачено договором.

Капітальний ремонт мосту через річку Стир тривав два роки, повідомляють у Луцькій міськраді.

Через те, що ним щоденно курсують тисячі автомобілів, не було можливості повністю зупинити рух. Роботи проводились із частковим перекриттям.

Під час демонтажу та розбирання передбачених проєктною документацією конструкцій мосту виникла необхідність зміни виду робіт, виконання додаткових робіт, а також коригування їх об’ємів, які не можливо було передбачити робочим проєктом. Так, сума договору на капітальний ремонт мосту становила 13 299,000 тис. грн, виконано робіт на 10 975,544 тис. грн. Згідно актів виконаних робіт вартість додаткових робіт становить 1 162,906 тис. грн. Всі зміни погоджено із проєктною організацією, технічним наглядом та замовником робіт.

Для прикладу, при ремонті парапетного бар’єрного огородження встановлено, що ширина його нижньої частини має відхилення до 9,0 см, що при вирівнюванні призвело до збільшення кількості необхідного бетону.

При ремонті деформаційних швів глибина різання поверхонь бетону становила 15-18 см, при проєктних — 10 см. Це пов’язано із глибиною залягання балок прогонової будови, на яких монтувалися анкери.

Також виникла необхідність додаткового укріплення конусів мосту монолітним залізобетоном.

Для більш якісної герметизації поздовжніх стиків парапетного огородження і покриття тротуару використано бітумну мастику Biguma ICP RS замість бітуму, яка за своїми характеристиками краще виконує гідроізоляційну функцію.

Нанесена дорожня розмітка, яка не передбачена проєктною документацією.

Також виконані інші роботи для підвищення технічних характеристик мосту та його естетичного вигляду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк
В тему

Останні матеріали