26 Грудня 2019
Новини

Погрози залишаються дієвим механізмом впливу, - лучанин про спілкування з чиновниками

Погрози залишаються дієвим механізмом впливу, - лучанин про спілкування з чиновниками

Луцький архітектор і співзасновник «Parallel studio» Тарас Пахолюк неприємно вражений спілкуванням з представником управління архітектури міської ради.

Про це він написав 24 грудня в Facebook.

Публікуємо його допис у повному обсязі:

1. Міські архітектурні конкурси в нашому місті робляться виключно для збору ідей. Тобто реалізовувати проекти будуть архітектори швидше відібрані по принципу дешевизни, ніж якості. Загалом з таким успіхом можна було б інвестувати в пошукові сервіси, які б підбирали картинки з пінтересту. Виходить, що ми досить багате місто і легко можемо собі дозволити витратити 150К грн на ідеї без їх реальної прив’язки до реальних потреб (думаю і собор, і драмтеатр і інші мають їх також). Шкода архітекторів, які вклали свої час і сили в розробку прикладів для проекту. Бо навіть проект-переможець не буде реалізовуватися, і так - це написано в правилах конкурсу, і так - це одна з причин чому ми відмовилися брати в ньому участь.

2. Слова «партисипація», «стейкхолдери» і «урбаністика» як наука спільно були послані організаторами подалі, бо в принципі «як ми з проектантом запроектуємо, так і буде».

3. Домовленості про адекватну співпрацю ініціативних груп (уточню: які не займаються створенням бурі в стакані і криками «все пропало») з міською владою для покращення міста ж - не мають сенсу.

4. Погрози як були, так і залишаються дієвим (на чиюсь думку) механізмом впливу. Маєш позицію, висловлюєш її в спокійній формі - «дивіться, щоб вас не попередили».

5. Нам кажуть «займайтеся іншим конкурсом зі збору ідей на територію Старого Ринку» який знову не має сенсу, і в нас досі не визначено де межа заповідника Старе місто (я про історико-архітектурний план міста) і ми просто збираємо ідеї за 200К грн.

Висновок. Займайтеся своїм ділом і не лізьте у справи дядьків в кабінетах. Хештеги: іновації, житипоновому, кращеніжбуло, пИримога, фонтан14млн, ачогозлуцькавсівалять, ну і ше якісь там...

До слова, триває збір підписів під петицію про повторне проведення конкурсу на кращу концепцію облаштування Театрального майдану в місті Луцьку. Підписати її можна тут:  https://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/1375 )

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, архітектура, конкурси
В тему