26 Грудня 2019
Новини

Створили препарат, здатний відновлювати печінку при гепатиті

Створили препарат, здатний відновлювати печінку при гепатиті

Нові ліки допомагає усунути пошкодження печінки при гепатиті.

Ефективність препарату вже підтверджено дослідженнями, пише 24 канал.

Група китайських вчених. розробила експериментальний препарат під назвою AS1501 на основі макромолекул. Нові ліки допоможуть в лікуванні пошкоджень печінки й печінкової недостатності, що викликані гепатитом.

Препарат захищає печінку

Дія препарату спрямована на блокування взаємодії рецепторів DR5 і TRAIL на поверхні клітинної мембрани. Внаслідок таких маніпуляцій порушується апоптоз – процес самознищення клітини. Це запобігає пошкодженню печінки та розвитку печінкової недостатності.

Гепатит – що це?
Гепатит – захворювання печінки запального характеру. Переважно першопричина виникнення – це вірус гепатиту, але варто відзначити, що спровокувати гепатит можуть і різноманітні інфекції, надмірне споживання алкоголю, наркотичних речовин, медичних препаратів.

Спочатку препарат досліджувався як протипухлинна терапія, проте його ефективність не була підтверджена. Тепер, крім захворювань печінки, вчені бачать і інші перспективи застосування AS1501.

Оскільки AS1501 спрямований на блокування апоптозу, то потенційно це означає, що терапія може бути ефективною і для лікування інфаркту міокарда, інсульту, хвороби Альцгеймера та інших захворювань, – заявили автори.

Поки вчені не повідомляють подробиць про експериментальні методи лікування, проте планують перевірити ефективність терапії для всіх вищевказаних захворювань в нових етапах досліджень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ліки, хвороби
В тему