14 Грудня 2019
Новини

Зв’язують, б’ють і ґвалтують – як знущаються над пацієнтами в інтернаті Дніпропетровщини (фото 18+)

Зв’язують, б’ють і ґвалтують – як знущаються над пацієнтами в інтернаті Дніпропетровщини (фото 18+)

Вчергове викрили нелюдські умови перебування підопічних інтернату в Україні.

Умови утримання і стан пацієнтів Стародобровільського психоневрологічного інтернату на Дніпропетровщині, про які стало відомо після перевірки моніторингової групи, шокували всю Україну.

Тоді з'ясувалося, що людей регулярно били, зв'язували, закривали в кімнатах і змушували займатися сексом. Як виявилося, це далеко не весь перелік знущань, з якими стикалися підопічні, повідомив адвокат Олег Григор'єв на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, в коридорах на холодній підлозі лежать хворі і їдять з підлоги, як собаки.

"Повз снують інші підопічні, чий одяг в екскрементах і які чекають по кілька годин, поки аж дві санітарки нагодують 47 лежачих хворих, більшість з них не можуть себе самостійно обслужити. Своїм виглядом вони швидше нагадують дворняг-доходяг в собачому притулку", - розповів адвокат.

Дозвілля пацієнтів обмежується переглядом телевізора. У кращому випадку вони можуть зайняти місце на лавах, більшості ж доводиться розміщуватися на холодній підлозі.

За словами заступника директора, у половини адміністрації закладу є онкологічні захворювання. Статистикою щодо хворих вони не володіють, так як діагностику ніхто не проводив.

Стародобровільський психоневрологічний інтернат

Стародобровільський психоневрологічний інтернат

Деякі підопічні не змогли змиритися з таким життям і втекли. З 300 пацієнтів так пощастило лише 17. Решта ж виживають в напівтюремному режимі.

"Санітарки в закладі, смакуючи владу, граються у лікарів-психіатрів і на свій розсуд вирішують, кого ізолювати за ґрати, а кого зв'язати. Вже багато років гамівні сорочки заборонені, проте тут їх замінили підручними засобами. Але найбільш шокуючим стало те, що в цьому інтернаті група підопічних встановила контроль і гвалтує і б'є інших хворих. Адміністрація закриває на це очі", - розповідає Григор'єв.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс "Рудана", криворізька місцева прокуратура №1 звинувачує працівників психлікарні в зловживанні владою або службовим становищем. Прокурори зараз здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.1 ст.364 КК України.

Стародобровільський психоневрологічний інтернат

Стародобровільський психоневрологічний інтернат

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, Надзвичайні події
В тему