13 Грудня 2019
Новини

На один із маршрутів Луцька шукають перевізника

На один із маршрутів Луцька шукають перевізника

В одному районі Луцька – на Вишкові – пасажирів перевозить лише один автобус із ЛПЕ.

Через велику затрату пального він – збитковий для міста, тож з часом транспортний засіб планують зняти з маршруту. Проте це трапиться лише у випадку, коли хтось із перевізників погодиться подати заявку на участь у конкурсі на цей маршрут, пише ІА Волинські новини.

Про це під час позачергового засідання виконкому повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов.

«За станом на сьогодні у районі Вишків курсує лише один збитковий автобус. Він є власністю Луцького підприємства електротранспорту. Валідатором він ще не обладнаний, оскільки знаходиться у статусі тимчасового перевізника», – зазначив головний транспортник Луцька.

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що така ситуація триватиме, поки не знайдеться перевізник, який погодиться взяти участь у конкурсі на цей маршрут.

«Якщо виникла така ситуація, що людям немає як дістатися до роботи, то що було робити? Цей автобус не братиме участі в системних перевезеннях, бо він для нас збитковий – там величезні затрати пального. Та сьогодні це автобус тимчасово возить громадян, поки не відновиться рух на маршруті № 26. Щойно знайдеться перевізник, який погодиться взяти участь у конкурсі на цей маршрут, ми знімемо збитковий автобус з лінії», – сказав посадовець.

Натомість Володимир Степанов акцентував, що якщо до 19 грудня жоден перевізник не виявить бажання подати заявку на конкурс на маршрут № 26, валідатор встановлять у той автобус, що нині сполучає район Вишків із містом, попри його збитковість.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему