11 Грудня 2019
Новини

Без 13 маршрутів: як лучани добираються на роботу (фото)

Без 13 маршрутів: як лучани добираються на роботу (фото)

З 11 грудня у Луцьку в маршрутках і тролейбусах встановлені пристрої для безготівкової оплати проїзду.

Цьому передував місячний тестовий період, протягом якого пристрої працювали лише в тролейбусах, адже перевізники відмовились встановлювати систему для безготівкової оплати, пише ІА Волинські новини.

Згодом Луцька міська рада дійшла згоди в цьому питанні з перевізниками, і більшість з них встановили зчитувачі карток і системи моніторингу. Проте в останній момент окремі перевізники навідріз відмовились співпрацювати, тому договір з ними розірвали.

Зокрема, йдеться про перевізників, які повністю чи частково забезпечували маршрути № 3, 9, 9-а, 11, 17-а, 19, 24, 25, 26, 26-а, 28, 29, 32. У зв’язку з цим, КП «Луцьке підприємство електротранспорту» внесено зміни у рух тролейбусів, аби в місті не відбулось транспортного колапсу.

Відсьогодні пристрої безготівкової оплати мають працювати у всіх маршрутних таксі, проте ще тиждень лучани мають право оплачувати проїзд готівкою.

За станом на 8 ранку на вулиці Володимирській (район МКС) - зупинки переповнені людьми. Не всі лучани знають, в чому причина відсутності маршруток.

Підійшов тролейбус №12. Практично вільний. Можна зробити висновок, що люди психологічно звикли доїжджати на маршутках і не дуже поспішають на тролейбуси.

За словами лучан, на проспекті Соборності - транспортний колапс. Маршруток дуже мало, і ті - переповнені. На зупинках не зупиняються. Люди намагаються вирішити проблему за допомогою служби таксі, однак машину викликати - також проблема.

Район ЛПЗ. Відсьогодні на маршрути не вийшли автобуси №9, 11, 28 і 10.

Зупинки переповнені людьми. На перших трьох від кінцевої зупинках автобус заповнюється пасажирами повністю і на наступних, не проїхавши навіть половини мікрорайону, вже не зупиняється.

Більшість лучан чекає на тролейбуси. Валідатори у маршрутках працюють справно. Приблизно 50 на 50 пасажирів оплачують проїзд готівкою та за допомогою е-картки.

Зі слів лучан, ситуацію реально рятують автобуси за маршрутом 251. З тролейбусами - трохи гірше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, громадський транспорт, електронний квиток
В тему