10 Грудня 2019
Новини

В уряді презентували Нову митницю

В уряді презентували Нову митницю

Кабмін 10 грудня представив так звану Нову митницю.

Вона ще почала працювати як самостійна структура 8 грудня. Нова митниця має перебрати відповідні повноваження від Державної фіскальної служби.

Як у своєму телеграм-каналі повідомив український прем’єр Олексій Гончарук, понад 500 старих керівників різних рівнів, до яких були питання, до нової структури не перейшли.

Щодо особливостей Нової митниці, то це

  • товари, що не пройшли митний контроль, будуть продаватися виключно через систему "ProZorro.Продажі";
  • у пунктах пропуску запрацюють скануючі системи з боротьби з контрабандою: до 15 грудня мають запрацювати 2, а до кінця 2019 року – ще 5.
Попереджаю хабарників і контрабандистів, які заробляли статки на митниці, а по суті заробляли їх на українцях, ми це припиняємо. Україні потрібна сучасна, прозора та така, що працює в інтересах громадян митниця. Попреду – багато роботи! 
– підсумував Гончарук.

Анонсував звільнення 500 найбільш одіозних співробітників митниці на початку грудня голова Державної митної служби Максим Нефьодов. За його словами, їх не переведуть до нової структури. Водночас він підкреслив, що скорочення структур – не лише економія й налагодження процесів, але й "тактичне рішення оновити керівний склад".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, кабінет міністрів, митниця
В тему