6 Грудня 2019
Новини

Україна потрапила в топ-5 країн із захворюваності на кір

Україна потрапила в топ-5 країн із захворюваності на кір

Україна зайняла п'яте місце антирейтингу країн за рівнем захворюваності на кір.

Про це на своєму сайті повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я, - пише Оbozrevatel.

Уточнюється, що в минулому році за показниками захворюваності на цей вірус Україну обійшли Демократична Республіка Конго, Ліберія, Мадагаскар і Сомалі.

На частку цих п'яти країн (включно з Україною) припала майже половина всіх випадків кору в світі.

Згідно з новими оцінками ВООЗ та Центрів Сполучених Штатів із контролю і профілактики захворювань (ЦКЗ), загалом у 2018 році від кору померло понад 140 тисяч осіб.

Крім того, спостерігається різке зростання захворюваності на кір в усьому світі, викликаний цілою низкою спалахів у всіх регіонах.

Більшість випадків із летальним результатом припадає на дітей у віці молодше 5 років. Для немовлят і маленьких дітей зараження на кір найбільш небезпечне, оскільки може призвести до таких ускладнень, як пневмонія й енцефаліт (запальне ураження головного мозку), а також до довічної інвалідності в результаті незворотних уражень головного мозку, сліпоти або втрати слуху.

У 2018 році показники захворюваності на кір були найвищі в Демократичній Республіці Конго.

«Безпечна та ефективна вакцина від кору є в нас уже більше 50 років. Ці дані нагадують нам про те, що ця життєво важлива вакцина є нагальною – і абсолютно обґрунтованою – потребою кожної дитини, де б вона не жила. Ми зобов'язані переломити цю тенденцію і не допускати випадків смерті від причин, які можна попередити шляхом розширення доступу до вакцин і охоплення вакцинацією», – заявив керівник відділу ЦКЗ за прискореними заходами контролю за захворюваннями та епіднаглядом за хворобами, можна попередити за допомогою вакцин, і голова групи керівників Ініціативи із боротьби з кором та краснухою Роберт Лінкінс.

Ілюстрація. Кір

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хвороби, Україна, кір
В тему

Останні матеріали