6 Грудня 2019
Новини

У Луцьку нагородили захисників України

У Луцьку нагородили захисників України

У Луцьку  відбувся тематичний концерт із нагоди Дня Збройних сил України.

Захід розпочався 6 грудня в Палаці учнівської молоді з виконання військовим духовим оркестром Луцького прикордонного загону (керівник – лейтенант Петро Лукавий) та оркестром військової частини 1141 (диригент – майор Віктор Лученець) пісні «За Україну! За її волю!» та Гімну України, - пише ІА «Волинські новини».

Згодом усі присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя за єдність і незалежність України.

Від учасників концерту до каменю на меморіалі «Вічна слава», де спорудять пам’ятник на честь усіх загиблих Героїв України, поклали квіти.

Згодом настав час для офіційних привітань, вручення численних грамот та оголошень подяк.

Першим слово взяв військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату, керівник Луцького гарнізону, полковник Роман Кулик.

«Щороку 6грудня в нашій державі відзначається День Збройних сил, який у теперішніх умовах боротьби за незалежність та територіальну цілісність України має особливе значення. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі залишається суверенною, незалежною державою. Українські військові – це справжня армія незламних та нескорених бійців-патріотів, які п’ятий рік в умовах війни демонструють мужність, звитягу, силу духу, волю та неабияке бажання перемогти ворога, чим виправдовують довіру мільйонів українців. Саме на боєздатні сили покладаються надії про мир, процвітання та славу країну. І ці мрії обов’язково стануть реальністю», – сказав Роман Кулик.

Також він нагадав, що цього дня всі українці схиляють голови в пам'ять про тих, хто віддав життя за українську землю.

«Український народ пишається своїми воїнами. Ваша професія – небезпечна, шанована, одна з найважливіших для держави. Бути військовим – це покликання, адже люди в погонах вважаються елітою держави. Саме ви захищаєте рубежі нашої країни, гарантуєте безпеку всіх громадян України», – звернувся до присутніх військовослужбовців перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Киричук.

Він додав, що Збройні сили України – це здобуток і заслуга всіх українців, які щоденно роблять свій внесок у розбудову армії.

Приєдналася до привітань на адресу військовослужбовців голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.

«Саме військовослужбовці, капелани, ветерани гарантують нам найголовніше – безпеку, а безпека – це первинна потреба кожної людини. Насправді, невійськовим важко уявити, наскільки тяжкі випробування переживають військовослужбовці, аби гарантувати нам цю безпеку», – сказала Ірина Вахович.

«Незважаючи на невеликий офіційний вік української армії, історія українського війська почала формуватися ще багато століть тому. Саме у війнах, міжусобицях, боротьбі, починаючи від Київської Русі, до Другої світової війни і, на жаль, надалі, у ХХІ столітті, ми формуємо свій стиль, своє відношення до військової служби, війська, нещасть, які ми отримуємо в результаті боїв», – вказала заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Вона наголосила, що військовослужбовці – це підтримка, опора і захист нашої держави: «Завдяки вам ми маємо спокій у наших домівках».

Згодом на сцену вийшов камерний оркестр Волинської обласної філармонії «Кантабіле» (художній керівник – народний артист України Товій Рівець).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, збройні сили україни
В тему