6 Грудня 2019
Новини

Школярам на Прикарпатті подарували іржавий автобус 70-х років минулого століття (відео)

Школярам на Прикарпатті подарували іржавий автобус 70-х років минулого століття (відео)

У селі Вороненка на Прикарпатті учням подарували замість шкільного автобуса іржаву 40-річну вантажівку ГАЗ-66, якою вони їздять до сусідньої Ворохти на навчання.

Сидячих місць не вистачає. Автобус часто ламається. Діти жаліються, що дуже холодно в салоні взимку. Терпець батьків увірвався, і вони вимагають безпечного транспорту для своїх дітей, йдеться в сюжеті ТСН.

"Дуже важко злазити з автобуса. Моя сестра в першому класі навіть впала зі сходів", – розповіла одна зі школярок.

Чиновники розповіли, що два роки тому закупили новенький шкільний автобус у район, але він може їхати тільки рівниною, а не екстремальним гірським бездоріжжям. У школі пояснюють, що іншого виходу не мають.

На Прикарпатті школярам подарували іржавий

Коли восени 2019 року проходив техогляд, довелося приховати, що вантажівка – шкільний автобус. Адже в такому транспорті дітей не мають права возити.

Міський голова Яремче Василь Онутчак пояснив, що для гірських районів потрібний повнопривідний автобус, а на нього потрібно щонайменше два мільйони гривень. Сума складає місячний бюджет усіх сіл, які входять до Яремчанської міської ради. Тому Онутчак пообіцяв просити додаткових коштів у Кабміну.

Як повідомляв OBOZREVATEL, на Прикарпатті забили на сполох через жахливі умови в дитсадку.

Не пропусти блискавку! Підписуйся на нас в Telegram

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикарпаття, школярі, транспорт
В тему