6 Грудня 2019
Новини

Помер луцький професор Омелян Петрик

Помер луцький професор Омелян Петрик
Омелян Іванович Петрик

Завершив свій земний шлях кандидат медичних наук, професор, завідувач кафедри валеології та безпеки життєдіяльності, кандидат медичних наук, професор Омелян Іванович Петрик.

Про це 6 грудня повідомили в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

"Ми поділяємо біль і скорботу рідних, близьких, колег, друзів та студентів знаного науковця. Омелян Іванович назавжди залишиться для нас взірцем, талановитим ученим і педагогом. Вічна пам’ять…"

Довідка

Народився 3.07.1936 р. у с. Михайлевичі Дрогобицького району Львівської області. Закінчив у 1954 р. середню школу, а в 1960 р. лікувальний факультет Львівського державного медичного інституту, спеціальність – лікарська справа. З 1960 по 1998 рік працював лікарем-хірургом вищої категорії в лікувальних установах м. Луцька, одночасно займався науковою роботою з проблеми післяопераційних тромбозів у  хворих з гострими захворюваннями органів черевної порожнини. В 1972 році захистив дисертацію на тему «Изменение показателей свертывющей и антисвертывающей систем крови у больных острым аппендицитом» на ступінь кандидата медичних наук. З 1973 по 1993 рік – завідувач кафедри основ медичних знань і охорони здоров’я дітей Луцького державного педагогічного інституту, а з 1993 по сьогоднішній день завідувач кафедри валеології та безпеки життєдіяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки.

У 1977 р присвоєно вчене звання доцента кафедри анатомії та фізіології людини, а у 1992 р. вчене звання професора кафедри основ медичних знань та охорони здоров’я дітей.

Викладає навчальні дисципліни: «Основи медичних знань», «Основи валеології», «Педіатрія», «Пластична анатомія», «Судова медицина і психіатрія».

Автор семи підручників і посібників з грифом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України як навчальні підручники і посібники для студентів вищих навчальних закладів та понад 150 наукових статей у журналах де можуть публікуватися основні результати дисертаційних робіт рекомендовані ВАК (постанова президії ВАК України). Для викладачів вищих навчальних закладів України видано «Методичні рекомендації щодо аналізу лекцій, семінарських і лабораторно-практичних занять та загальні вимоги до проведення консультацій, написання дипломних і курсових робіт». Підготовлено тестові завдання для поточного і підсумкового контролю знань студентів з предметів: основи медичних знань, основи валеології; пластичної анатомії; судової медицини; безпеки життєдіяльності; основ охорони праці; основ охорони праці в галузі; цивільного захисту.

Почесні звання: «Відмінний охорони здоров’я України» – 1979 р., «Почесний професор Волинського національного університету» – 2005р.

Членство в офіційних наукових товариствах: науково-методичної ради центру вищої освіти з питань валеології та основ медичних знань Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з 1990 р.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: смерть, Волинь, сну ім.лесі українки
В тему