3 Грудня 2019
Новини

Як можна врятувати Землю

Як можна врятувати Землю

Є певні загрози, здатні знищити нашу планету.

Для порятунку планети від кліматичної кризи необхідно досягти трьох цілей, які обмежать зростання температури на планеті і усунуть загрозу глобального потепління.

Про це в Мадриді на Конференції ООН з питань клімату заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, повідомляє пресслужба організації в Twitter.

Антоніу Гутерреш

Згідно із заявою політика, до 2030 року необхідно скоротити викиди парникових газів на 45%, після чого до 2050 року досягти вуглецевого нейтралітету.

Кінцевою метою має стати обмеження зростання глобальної температури до 1,5С до 2100 року, відзначає Гутерреш. Відзначимо, що раніше ця ж мета була визначена в Паризькій угоді з клімату, яка набула чинності в 2016 році:

  • Не дозволяти середній температурі на планеті рости вище 2 ?С по відношенню до показників доіндустріальної епохи, а по можливості знизити її до 1,5С.

  • Почати в період з 2050-2100 рр обмежувати викид парникових газів, одержуваних в результаті промислової діяльності людини, до рівня, який дерева, грунт і Світовий океан можуть переробити природним чином.

  • Переглядати в бік збільшення кожні п'ять років внесок кожної окремої країни щодо зниження шкідливих викидів в атмосферу.

  • Розвинені країни повинні виділяти кошти в спеціальний кліматичний фонд для допомоги біднішим державами на боротьбу з наслідками кліматичних змін і перехід на використання поновлюваних джерел енергії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ
В тему

Останні матеріали