7 Жовтня 2019
Новини

У світі проходять кліматичні протести

У світі проходять кліматичні протести

У Амстердамі та Берліні активісти вимагають від влади вирішити проблеми зміни клімату.

Про це повідомляє УНН за посиланням на AP.

«Активісти заблокували головну дорогу в Амстердамі, закликаючи уряд Нідерландів зробити більше для вирішення проблеми зміни клімату. Сотні демонстрантів з групи мітингувальників «Винищення» заблокували дорогу та встановили намети рано вранці в понеділок», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що поліція затримала декількох мітингувальників, які протестували на дорозі біля Державного музею Амстердама, який є одним з найпопулярніших туристичних пам’яток міста.

Вказано, що влада заборонила активістам збиратись на дорозі, і вони перемістились на сусідню площу. При цьому, одна з мітингувальників, Елле ван Зееланд заявила, що група залишиться тут, пока влада не виконає свої зобов’язання.

Також активісти «Винищення» заблокували центральне перехрестя Берліну, і розпочали акцію протесту проти нової кліматичної політики.

Близько тисячі людей заблокували Гроссер Штерн, транспортне коло у центрі парку Тіргартен у німецькій столиці, на знак протесту, який почався в понеділок вранці. Також члени «Винищення» організували наметове містечко біля офісу канцлера Ангели Меркель перед початком «Міжнародного повстання».

 Акцію протесту планують провести в 60 містах в усьому світі.

Видання зазначає, що цей рух почав свою діяльність рік тому, і виник у Великій Британії. Також він відомий як XR та має відділення в 50 країнах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: клімат, німеччина, акція протесту
В тему

Останні матеріали