30 Листопада 2019
Новини

Невдалий рік для нардепа Степана Івахіва: назвали причини, чому його статки скоротились на значну суму

Невдалий рік для нардепа Степана Івахіва: назвали причини, чому його статки скоротились на значну суму

Згідно з рейтингом найбагатших українців, який склали НВ і Dragon Capital, волинський нардеп Степан Івахів, за підсумками 2019-го втратив за рік 15% своїх статків - $98 млн. Відтак опустився з 43 на 64 місце.

Про це пише Новое время.

Волинський бізнесмен Степан Івахів разом з земляком Ігорем Єремеєвим, а також  киянином Сергієм Лагуром та львів'янином Петром Димінським був засновником і співвласником бізнес-групи    Континіум  (Луцьк). Найбільш відомий її актив — мережа автозаправних комплексів WOG, а також компанії, які займаються імпортом та оптовою торгівлею нафтопродуктами.

Другим важливим напрямом бізнесу Континіуму є виробництво молокопродуктів під торговою маркою Комо.

Група також розвиває кілька локальних бізнесів, які переважно сконцентровані у Волинській області. Наприклад, торгово-розважальний центр ПортCity (Луцьк).

Крім того, Степан Івахів разом з Сергієм Лагуром і сім'єю Петра Димінського є великими акціонерами Банку інвестицій і заощаджень.

WOG, окрім торгівлі пальним, розвиває мережу точок громадського харчування на інфраструктурних об'єктах, зокрема в швидкісних потягах Укрзалізниці. Є одним з найбільших гравців українського ринку кави. Однак в поточному році в WOG відмовилися від ідеї розвитку мережі кафе, пославшись на високу конкуренцію в цьому сегменті.

Після смерті Ігоря Єремєєва в 2015 році його частка у спадок перейшла до дітей — Романа і Софії. А в 2017 році стало відомо, що і Петро Димінський продав частку в нафтовому бізнесі своїм партнерам.

У листопаді поточного року профільні ЗМІ, які займаються тематикою нафтопродуктів, відзначили, що мережа АЗК WOG істотно наростила закупівлі світлих нафтопродуктів у кременчуцького НПЗ «Укртатнафта», який контролюється Ігорем Коломойським. Відзначимо, що в 2016—2017 рр. повідомлялося, що вдова Ігоря Єремєєва заручилася підтримкою Ігоря Палиці - партнера Ігоря Коломойського — в спробах отримати частку свого колишнього чоловіка в  групі Континіум.  Адже загиблий в 2015 році бізнесмен назвав своїми спадкоємцями дітей.

А восени 2018 року стало відомо, що власники групи Континіум     заборгували структурам Дмитра Фірташа більше $460 млн, які той виділяв в 2011—2015 рр. на розвиток мережі АЗК.

Один з основних конкурентів групи — власник мережі АЗК ОККО Віталій Антонов — в грудні минулого року заявив, що вартість мережа WOG — «мінус».

Степан Івахів раніше знаходився в тіні свого бізнес-партнера по групі Континіум Ігоря Єремєєва, який завжди був більш активний і в спілкуванні зі ЗМІ, і в законотворчій діяльності. Сьогодні Івахів — єдиний із засновників WOG, хто залишився у великій політиці, влітку 2019 року в черговий раз обраний Народним депутатом України. Однак він все також непублічний.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, депутати
В тему