29 Листопада 2019
Новини

У Луцьку нагородили юних дослідників історії Волині (фото)

У Луцьку нагородили юних дослідників історії Волині (фото)

У Луцьку відбулась обласна науково-практична учнівська конференція «Волинь і волиняни в історії та культурі України»,  трьох найкращих доповідачів якої нагородили почесною медаллю «Юний дослідник Волині».

Захід влаштували 28 листопада на базі державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, повідомили у Малій академії наук.

На конференцію надішли тези від більш як півсотні учнів 8-11 класів, слухачів наукових товариств з Горохівського, Ківерцівського, Камінь-Каширського, Локачинського, Маневицького, Ратнівського, Старовижівського районів, міст Ковеля та Луцька, Голобської, Затурцівської, Люблинецької, Шацької, Княгининівської, Заборольської, Боратинської, Торчинської, Прилісненської ОТГ, Волинського та Нововолинського наукових ліцеїв, Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти».

Програмою конференції передбачалась робота пленарного та секційного засідань.

Секційні засідання проводились за напрямами: Історія моєї родини в історії України; Революція Гідності: події, факти, спогади волинян; Волиняни – учасники АТО і волонтерського руху; Історія волинського краю в особах; Звичаї, обряди, фольклорна спадщина Волині; Історико-краєзнавчі дослідження; Пам’ятки історії і культури Волині.

За підсумком секційних засідань визначено трьох найкращих доповідачів, яких нагороджено почесною медаллю «Юний дослідник Волині». Кожен учасник отримав сертифікат та збірку тез «Волинь і волиняни в історії та культурі України».

В рамках конференції була організована робота двох семінарів-практикумів для керівників секцій історії, мовознавства, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства.

Мета конференції: широке залучення учнівської молоді до активної участі у національно-культурному відродженні українського народу, відтворення та збереження історії, традицій рідного краю, мовної культури і національно-етнічних особливостей шляхом проведення наукових пошуків та досліджень.

Організатори конференції: управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинська обласна Мала академія наук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, історія
В тему