26 Листопада 2019
Новини

Що відомо про нового головного прокурора Волині

Що відомо про нового головного прокурора Волині
Тарас Безрукий

У прокуратурі Волинської області представили нового керівника відомства. Ним став Тарас Безрукий, для якого Волинь — край не чужий. Він працював у Луцьку в 2012 році.  Зокрема, очолював слідчий відділ прокуратури.

Юридичну освіту новий прокурор Волині здобув у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого, яку закінчивс у 2004 році.

Працював помічником прокурора Галицького району Івано-Франківської області, старшим слідчим слідчого відділу прокуратури м. Івано-Франківська, помічником прокурора м. Івано-Франківська. І саме з Прикарпаття переїхав на Волинь. Нібито з подачі Андрія Парака, якого призначили прокурором Волині.

Тут, як пише 4 влада, він у листопаді 2013 року отримав двокімнатну квартиру на 43,3 житлових квадрати і, ймовірно, успішно її приватизував ще до Євромайдану. Більше року до цього Тарас Безрукий працював начальником слідчого відділу прокуратури області.

Опісля Волині правоохоронець працював у Генеральній прокуратурі України на посаді начальника управління внутрішньої безпеки.

У декларації за 2018 рік посадовця вказано, що він з дружиною Наталією виховуєють дочку Катерину.  Також Тарас Безрукий вказав у документі 7 об'єктів нерухомості:

- житлового будинку в Івано-Франківську (площа - 292 кв.м.);

- кімнати на 43 квадрати в Києві (ще дві кімнати по 43 кв.м. записані на дружину та доньку. Ймовірно, це одна квартира, яку орендує родина);

- гаража на 17 квадратів у столиці (в оренді);

- квартира на 83 квадрати в Івано-Франківську записана на дружинку, але вказано, що власником помешкання є третя особа - Ірина Зозук:

- квартира на 83 квадрати в тому ж Івано-Франківську, зареєстрована на доньку (власник житла теж Ірина Зозук).

Крім того прокурор вказав, що орендує незавершене будівництво  - квартиру на 63 кв.м. в Києві.

Автомобіль в декларації один — SUBARU Forester 2008 року.

Тарас Безрукий задекларував 709 428 гривень доходу в 2018 році. В його дружини — 9 901 гривня.

Щодо грошових активів, то новий прокурор Волині написав, що має 38 156 гривень в банку, та 21 000 доларів США і  3 000 євро готівкою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прокуратура, Волинь
В тему