26 Листопада 2019
Новини

Ігор Коцан знявся з виборів ректора СНУ імені Лесі Українки

Ігор Коцан знявся з виборів ректора СНУ імені Лесі Українки

Багаторічний ректор волинського вишу зняв свою кандидатуру з виборів ректора СНУ імені Лесі Українки.

Заяву про це він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Текст допису подаємо без змін:

«За 14 років спільної роботи з вами я переконався, що наш колектив дійсно здатен оперативно реагувати на виклики та вимоги часу.

Наша команда ефективно працювала, щоб Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки став академічним центром Волині, займав високі позиції в системі освіти України, Європи, світу. Ми робили усе, щоб наші студенти отримали якісну освіту і могли бути конкурентними на ринку праці, щоб наш університет здобув визнання на міжнародній арені.

Враховуючи, в яких умовах нам доводилося працювати, ми досягли значних результатів. Як приклади назву: будівництво бази «Гарт», де відпочивають наші студенти і проводяться десятки конференцій та освітніх заходів, відкриття стадіонів, реконструкція і утеплення лабораторного комплексу, отримання 8 гектарів землі на будівництво студентського містечка на вулиці Володимирській.

Завдяки нашій праці університет є учасником Програм міжнародної співпраці Європейського союзу «ЕРАЗМУС +» та «Горизонт 2020». Останній наш проект передбачає отримання коштів від Європейського інвестиційного банку на комплексне покращення енергозбереження приміщень. А це 7 мільйонів євро.

Ці результати є підтвердженням того, що Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки розвивається і здобув визнання на європейському рівні.

Тому результат виборів ректора 20 листопада був для мене несподіванкою. І я та чимало наших колег, переконані, що результат є необ’єктивними, і не виражає позицію нашого колективу. Переконаний, що в першому турі на підсумкових цифрах позначився зовнішній вплив.

І оскільки я та мої однодумці впевнені в тому, що в другому турі також будуть мати місце зовнішні впливи та маніпуляції під час голосування, я вважаю свою подальшу участь у виборчому процесі неможливою.

Шановні колеги, я щиро дякую Вам за довгі роки спільної роботи. Я дякую усі, хто підтримав мене і висловив довіру. На жаль, на моє переконання, вибір, який буде здійснено в другому турі, навряд чи відповідатиме тим стандартам і вимогам, які пред’являються до закладів вищої освіти у зв’язку з реформуванням освітньої галузі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сну ім.лесі українки, Волинь
В тему