24 Листопада 2019
Новини

Осколок Граду не залишив жодного шансу волинському бійцю Сергію Склезю

Осколок Граду не залишив жодного шансу волинському бійцю Сергію Склезю

Рівно п'ять років тому увечері 24 листопада поблизу Ольховатки загинув Сергій Склезь, боєць 1 БТрО «Волинь».

Про його загибель розповідає заступник начальника поліції Волинської області,  командир батальйону ТрО Сергій Козак.

«Сьогодні в столиці на території Генерального штабу ЗСУ скорботний дзвін дзвенітиме і за Сергієм Склезем, бійцем 1 БТрО «Волинь».

Рівно п'ять років потому увечері 24 листопада він загинув... Так, саме 24 листопада, - я не знаю чому на пам'ятнику стоїть дата 25? А ховали Сергія в день його народження..

Кожного разу, перебуваючи в Камені - Каширському, обов'язково відвідую його могилу.

Сергій в той день по обіді підійшов до мене, приніс пляшку коньяку і сказав, що через два дні у нього День народження і він хоче, щоб я з ним і з хлопцями випили по пару грам коньяку. Коньяк він лишив у мене, бо на добу заступав в наряд на один з постів... На тому посту він і загинув увечері під час артобстрілу наших позицій в Ольховатці ...

Під час артобстрілу в його обов'язки входило спостерігати за тим, щоб до позицій не підійшла піхота ворога... Саме так він і загинув, - осколок Граду не залишив йому жодного шансу...

Ту пляшку коньяку ми випили з хлопцями в Ольховатці в День Сергієвого народження....... Так як він хотів, але.... за упокій його душі.. Саме в цей день в Камені - Каширському його поховали, саме 27 листопада... Клята війна... Клятий листопад...».

Обставинами загибелі Сергія Склезя ділиться і Василь Шендрик: «В той клятий вечір я був черговим по батальйону. Буду пам'ятати кожну мить до свого скону.

Ми перенесли тіло Сергія в причепу санчастини разом з Євченком. Сліди крові прикрили, а зранку тіло перегрузили в автобус. Коли батальйон з ним простився,Сергія чекала дорога на Дебальцево.

Після таких поранень ні одна людина не виживає.

Сергій чесно виконав наказ, загинув на бойовому посту, а не десь там замерз чи заснув Та ніч була для нас страшною та жорстокою, як і весь листопад, були і фосфорні вечори та ранки.

Спи спокійно дорогий, наш друже».

Довідково: Склезь Сергій Анатолійович – уродженець Каменя-Каширського. З вересня 2014 року — доброволець, старший хімік радіаційного, хімічного та біологічного захисту, 1-го батальйону територіальної оборони «Волинь». 24 листопада 2014 року ніс службу на одному з блокпостів. Загинув уночі під час обстрілу терористами з РСЗВ «БМ-21» та мінометів позиції підрозділу поблизу Ольховатки. Сергій з посту не встиг добігти до бліндажа. Похований в Камені-Каширському 27 листопада 2014 року.

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, ато
В тему