20 Листопада 2019
Новини

У Луцьку діти знайшли гранату біля річки (фото)

У Луцьку діти знайшли гранату біля річки (фото)

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області генерал поліції третього рангу Петро Шпига вручив подяки та подарунки братам Богуславу та Симону Заблоцьким, котрі минулої неділі в Луцьку під час прогулянки знайшли предмет схожий на гранату та повідомили про це в поліцію.

Школярі 12-ти та 10-ти років у неділю, 17 листопада, під час прогулянки у передобідню пору по вулиці Шопена, неподалік берега в річці Сапалаївка знайшли предмет схожий на гранату, повідомили у пресслужбі поліції.

Юнаки не розгубилися, діяли чітко, знахідну не зачіпали, а розповіли про неї дорослим та поліції. На місце події одразу ж виїхали спеціалісти вибухотехнічного відділу поліції області та з’ясували, що знайдений братами предмет – корпус гранати «Ф-1» без запалу. Правоохоронці знахідку вилучили.

Керівник поліції Волині Петро Шпига подякував школярам за вчинок і подарував їм книги та солодощі.

«Безумовно, школярі вчинили правильно і їх вчинок може слугувати добрим прикладом. Школярі оперативно повідомили про знахідку дорослих і поліцію. Вони не наражалися на небезпеку самі й не поставили під загрозу життя та здоров’я інших людей. Окрема подяка батькам хлопців за те що виховують гідних і законослухняних громадян нашої держави», – зазначив генерал поліції Петро Шпига.

Після нагородження керівник сектору ювенальної превенції ГУНП в області Інна Остапович провела гостям екскурсію, ознайомила дітей із роботою чергової частини та вибухотехнічного відділу. Зокрема, старший інспектор вибухотехнічного відділу поліції області Микита Грицкевич, котрий виїжджав на виклик школярів, продемонстрував гостям колекцію макетів вибухонебезпечних предметів. Він розповідав також про походження вибухонебезпечних предметів та про їх дію. Поліція Волині наголошує, що у випадку виявлення підозрілих предметів в жодному разі не можна їх торкатися, близько до них не підходити. Обов’язково та невідкладно потрібно повідомити про знахідки дорослих та поліцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Фото, луцьк, поліція
В тему

Останні матеріали