14 Листопада 2019
Новини

Це вражає: історія порятунку 650-грамової дитини в Луцьку (фото)

Це вражає: історія порятунку 650-грамової дитини в Луцьку (фото)

Волинянка Анастасія Альохіна – струнка красуня з милою усмішкою. Але у 2005 році на світ вона з’явилася крихітною «дюймовочкою».

Через те, що Настя поспішила побачити світ, народилася передчасно із критичною масою тіла – при народженні немовля важило 650-грамів та поміщалось у долоні головного лікаря, пишуть Волинські новини.

Про історію народження та нинішнє життя волинської «дюймовочки» розповіли сьогодні, 14 листопада, під час Дня відкритих дверей у Центрі катамнестичного спостереження КП «ВОДТМО»

Зазначимо, що 17 листопада в усьому світі відзначають день передчасно народжених дітей. Згідно зі статистикою, кожен десятий малюк у світі з‘являється на світ раніше терміну.

Аби підбадьорити матусь, які протягом тривалого терміну перебувають на лікуванні у стаціонарі КП «ВОДТМО» разом зі своїми дітками-поспішайками, на захід разом із своєю мамою прийшла 14-річна волинянка Анастасія Альохіна, яка народилася у 2005 році з вагою 650 грамів.

Протягом п’яти місяців її виходжувала ціла команда спеціалістів відділення інтенсивної терапії КП «ВОДТМО», після цього – у відділенні неонатології.

Настя була дуже очікуваною дитиною у сім’ї Інни та Сергія Альохіних із Нововолинська, адже попередні чотири вагітності Інни, на жаль,закінчувалися або викиднями, або передчасними пологами, внаслідок яких родина втратила семимісячного сина.

«І ось довгоочікувана п’ята вагітність, але на двадцять шостому тижні мене в критичному стані госпіталізували. На шостому місяці вагітності відчула себе зле. Одразу відвезли в операційну. Так на світ з’явилась крихітна донечка зростом 32 сантиметри та вагою 650 грамів. Я плакала від щастя, коли почула, що дитина жива, хоча лікарі попередили, що не дають жодних прогнозів», – пригадує події 14-річної давності Інна.

Маму та дитину негайно доправили в Луцьк в неонатологічний центр обласного дитячого територіального об’єднання. Завдяки зусиллям та професіоналізму лікарів, дівчинка змогла вижити.

Сама ж Настя розповіла, що має багато друзів, серед яких у більшості – хлопчики: «Так вже склалося, що мої друзі мене постійно захищають. Вони знають,із якою вагою я народилася»,- усміхається дівчинка.

На запитання про хобі та майбутню професію, вона зауважила, що раніше хотіла б навчитися робити татуювання й бути справжнім тату-майстром, але поки ще не визначилась із майбутнім фахом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, Фото, медицина, Лікарі
В тему

Останні матеріали