8 Листопада 2019
Новини

Патріарх Олександрії і всієї Африки визнав автокефалію ПЦУ

Патріарх Олександрії і всієї Африки визнав автокефалію ПЦУ

Головний Секретаріат Патріархії Олександрії і всієї Африки поширив офіційне повідомлення про визнання автокефалії Православної церкви України.

Про це повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря у Facebook.

«Головний Секретаріат Патріархії Олександрії і всієї Африки поширив офіційне повідомлення, де сповіщається про визнання Патріаршого і Синодального Томосу Вселенського Патріархату про автокефалію Української Церкви та включення імені Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Диптиху для поминання», — повідомив Євстратій Зоря.

Пресслужба Православної церкви України повідомила, що «Блаженнійший Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II у п’ятницю, 8 листопада, під час Божественної літургії у храмі Архангелів у столиці Єгипту вперше під час Великого входу пом’янув ім’я Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України».

У ПЦУ також зауважили, таким чином, одна з найдавніших Помісних Церков, друга після Вселенського Патріархату за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання автокефалії Православної Церкви України.

«Ми дякуємо нашим православним братам за підтримку в непростий час становлення та взаємно молимося за них та весь Олександрійський Патріархат», — наголосили у ПЦУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: церква, православна церква україни, православна церква україни
В тему