8 Листопада 2019
Новини

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності писатимуть 8 листопада

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності писатимуть 8 листопада

Напередодні Дня української писемності та мови, який відзначають 9 листопада, Українське радіо у п’ятницю проведе щорічну акцію «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності».

Розпочнуть писати диктант об 11:00 у читальній залі бібліотеки імені Вернадського в Києві, повідомляє Урядовий портал.

Текст радіодиктанту в прямому ефірі читатиме відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту останні 13 років.

Цього року вперше диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання. За цей час (11:45-12:00) охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо (rd@nrcu.gov.ua) або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Фейсбук (UA: Українське радіо), або на вайбер – 097-107-107-9. Повідомлення слід надсилається лише на одну адресу, не дублювати на всі.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді всі охочі в Україні і за кордоном можуть перевірити, наскільки добре вони знають українську мову.

Торік на адресу Українського радіо надійшло 32779 диктантів. З них без помилок написали 311 учасників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українська мова
В тему

Останні матеріали